νδ-ολέθριες-οι-συνέπειες-από-την-φημολ-167374
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 14.05.2015 | 17:29

ΝΔ: Ολέθριες οι συνέπειες από την φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά  

Ολέθριες συνέπειες από την προωθούμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά αναμένει ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας.

Όπως αναφέρει, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, επιβεβαίωσε την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, όπως και την επιβολή νέων και πρόσθετων φόρων στον Τουρισμό, στην εστίαση και στα καταστήματα των νησιών.

Ο κ. Κόνσολας εκτιμά ότι τοπική οικονομία θα υποστεί βαρύτατο πλήγμα, το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων θα εκτοξευθεί στα ύψη μαζί με τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

«Η ανταγωνιστικότητα και η δυναμική του Τουρισμού μας θα μειωθούν, το τουριστικό μας προϊόν θα γίνει πιο ακριβό και οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές. Το αποτέλεσμα θα είναι λιγότεροι επισκέπτες, πτώση των εσόδων, λουκέτα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και αύξηση του αριθμού των ανέργων», συμπληρώνει.

Κατά τον βουλευτή της Ν.Δ., τα νησιά θα πληρώσουν πολύ ακριβά «τους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης, τη διαλυτική ασάφεια και τη διάψευση των ψευδαισθήσεων που καλλιέργησε».

Τέλος, κ. Κόνσολας σημειώνει ότι οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο οικονομικές και κοινωνικές, θα έχουν εθνικό και γεωπολιτικό αντίκτυπο.