ΝΔ: «Κωλυσιεργία» πίσω από το σκάνδαλο υπεξαίρεσης αντικαρκινικών φαρμάκων

Στην αποφυγή απόδοσης ευθυνών, από πλευράς ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στις διοικήσεις των νοσοκομείων που με το σκάνδαλο υπεξαίρεσης αντικαρκινικών φαρμάκων προκάλεσαν στο Δημόσιο ζημία 25 εκατ. ευρώ εστιάζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Απαιτείται εδώ και τώρα η αποπομπή των ανίκανων, κομματικά τοποθετημένων διοικήσεων των δύο νοσοκομείων» αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. και βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, «στα οποία εξελίχθηκε το πρωτοφανές σκάνδαλο υπεξαίρεσης αντικαρκινικών φαρμάκων, που προκάλεσε ζημία 25 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο».

«Το μεγάλο, αλλά το πλέον θλιβερό είναι ότι εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο στερήθηκαν τα φάρμακά τους, με κίνδυνο της ζωής τους.

Δυστυχώς, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζει να αποφεύγει να αποδώσει ευθύνες στις διοικήσεις των νοσοκομείων και να λάβει αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της σωστής και διαφανούς λειτουργίας των νοσοκομειακών φαρμακείων.

Η περαιτέρω παραμονή, όμως, των ανίκανων, κομματικά τοποθετημένων διοικήσεων των νοσοκομείων στα οποία εξελίχθηκε το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Απαιτείται εδώ και τώρα η αποπομπή τους».

ΥΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, DEPT_C, ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!