ΝΔ: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους ενστόλους με τα ειδικά μισθολόγια

«Εμπαιγμό με τα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα” για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καταγγέλλουν, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης και ακόμα 27 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βάλλοντας ευθέως κατά των σχετικών υποσχέσεων που είχε δώσει ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν στην ερώτησή τους πως έχει προκληθεί σύγχυση «σχετικά με το τι ισχύει με τα ειδικά μισθολόγια” κι αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών ή έχει βρει τα κατάλληλα ισοδύναμα, όπως έχει διαβεβαιώσει δημόσια ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Η κυβέρνηση εμπαίζει για ακόμα μία φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όλων των βαθμών, καθόσον οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές αφορούν στο σύνολο των στελεχών από τον εισαγωγικό βαθμό, από το χρόνο παραμονής του στο Σώμα μέχρι και την αποστρατεία τους. Ταυτόχρονα, δε, δημιουργεί επιπλέον αδικίες και ανισότητες και διαφόρων ταχυτήτων συνταξιούχων σε όσους αποστρατευτούν από 1η Ιανουαρίου 2017 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018, καθώς η βάση συνταξιοδότησης θα είναι διαφορετική στα δύο χρόνια που θα ισχύσει το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών. Η κυβέρνηση φαίνεται να αθετεί τις υποσχέσεις της, καθώς είχε δεσμευτεί να τηρηθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών των στελεχών όλων των βαθμών στα επίπεδα προ του Ιουλίου του 2012, κάτι που φυσικά δεν ίσχυσε ποτέ”, επισημαίνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ερωτούν τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας:

-Εάν θα προχωρήσουν τελικά έστω και εκπρόθεσμα στην εύρεση ισοδυνάμων, προκειμένου να μην υπάρξει «πάγωμα” των μισθολογικών προαγωγών από την 1η Ιανουαρίου 2017 και ποια θα είναι αυτά τα ισοδύναμα.

-Για ποιο λόγο κρατήθηκε «σιγή ασυρμάτου” για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που εμπαίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΔ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ, ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!