νδ-για-σπυράκη-αναστολή-ιδιότητας-μέλ-448881
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.12.2022 | 10:00

ΝΔ για Σπυράκη: Αναστολή ιδιότητας μέλους & ανάκληση υποψηφιότητας στη Θεσσαλονίκη

“Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.”

Τα παραπάνω αναφέρει νεότερη ανακοίνωση της ΝΔ.

Θυμίζουμε ότι ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών: της Εύας Καϊλή (πρώην S&D) και της Μαρίας Σπυράκη (ΕΛΚ). καθώς υπάρχει «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ», σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές των βοηθών.

Νωρίτερα, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δεν έχω πλήρη εικόνα. Θα επιστρέψω στην Αθήνα, θα μελετήσω το θέμα και θα απαντήσω».

Μιλώντας το πρωί στο Open, η Μ. Σπυράκη είπε πως «σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας» και συμπλήρωσε «δεν θέλω να υπάρχουν σκιές»…