ΝΔ: Fake news η ακύρωση προσλήψεων και τα capital controls

Fake news είναι σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία η είδηση ότι ακυρώθηκαν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς και ότι επανήλθαν τα capital controls.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ αναφέρει για τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού της προηγούμενης κυβέρνησης ότι:
Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, από την πρώτη μέρα της θητείας τους μιλούσαν τακτικά για χιλιάδες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Ενδεικτικά ο κ. Τσίπρας το 2017 εξήγγειλε 15.000 προσλήψεις στην υγεία εκ των οποίων 5.000 μόνιμους. Το 2018 ο κ. Ξανθός δεσμευόταν στη Βουλή για την πρόσληψη 6.000 μόνιμων γιατρών, ενώ λίγους μήνες πριν τις εκλογές Ξενογιαννακοπούλου, Ξανθός και Πολάκης εξήγγειλαν από κοινού 8.000 νέες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.
 
Ας μεταφερθούμε τώρα στον πραγματικό κόσμο για να δούμε πόσες πραγματικές προκηρύξεις και προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, για το οποίο τόσο εμφατικά φωνάζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν επί των ημερών του:
 
•Μια προκήρυξη για 1607 θέσεις το 2015.
•Τρεις προκηρύξεις για 1666, 93 και 935 θέσεις αντίστοιχα το 2016.
•Μια προκήρυξη για 257 θέσεις το 2017.
•Μια προκήρυξη για 37 θέσεις το 2018.
•Μια προκήρυξη για 1116 θέσεις το 2019.
 
Η κάλυψη όσων εκ των προκηρυγμένων θέσεων δεν είχε ολοκληρωθεί προχωράει κανονικά. Συγκεκριμένα η προκήρυξη του 2019 την οποία βρήκε σε εκκρεμότητα η νέα κυβέρνηση, προχωράει τάχιστα και βρίσκεται στη φάση όπου αναμένονται τα αποτελέσματα από τον ΑΣΕΠ.

Σε ότι αφορά την επαναφορά των capital controls η ΝΔ αναφέρει: Κανένα όριο αναλήψεων δεν επιβλήθηκε. Κανένας περιορισμός στην ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων δεν ισχύει. Το μόνο που αλλάζει με απόφαση της ένωσης τραπεζών και στόχο τον περιορισμό των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία στα υποκαταστήματα των τραπεζών είναι ότι για ποσά αναλήψεων κάτω των 400 ευρώ η συναλλαγή θα γίνεται μόνο μέσω ATM, ενώ για αναλήψεις πάνω από 400 ευρώ η συναλλαγή θα γίνεται είτε από ΑΤΜ είτε από το γκισέ. Με άλλα λόγια ενώ αυτό που ανακοινώθηκε είναι πως δεν θα μπορούν να γίνονται αναλήψεις κάτω των 400 ευρώ από τα ταμεία, αυτό που αναπαράχθηκε είναι ότι δήθεν δεν θα μπορούν να γίνονται αναλήψεις άνω των 400 ευρώ από τα ATM.
https://www.hba.gr/Media/Details/422

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, CAPITAL CONTROLS, FAKE NEWS, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!