ΝΔ: Ερωτήσεις στη Βουλή για ΚΕΕΛΠΝΟ και ελλείψεις στην υγεία

Δύο ερωτήσεις προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

Στην πρώτη εξ αυτών, ο κ. Οικονόμου κάνει λόγο για την πληθώρα των καταγγελιών που έρχονται στο φως για τη διοίκηση «Ρόζενμπεργκ» στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ενώ, με τη δεύτερη, κάνει λόγο για την απουσία παιδοψυχίατρου από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Κέρκυρας.

Οι δύο ερωτήσεις αναλυτικά:

Θέμα: Καταιγισμός καταγγελιών για την διοίκηση «Ρόζενμπεργκ» στο ΚΕΕΛΠΝΟ !

Κύριε Υπουργέ,

Κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα δημοσιεύματα του Τύπου, όπως η Κυριακάτικη Ελευθερία στις 10/9/2017 αλλά και ΤΑ Νέα στις 20/9/2017, προχώρησαν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις αναφορικά με σκάνδαλα που λαμβάνουν χώρα στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αποκαλύπτονται πολυάριθμες καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων προς τη Δικαιοσύνη αναφορικά με φαινόμενα κακοδιαχείρισης, μηνυτήριες αναφορές υψηλόβαθμων στελεχών εις βάρος της Διοίκησης και των συμβούλων της, σχηματισμός δικογραφιών στην Εισαγγελία Διαφθοράς για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και απείθεια της Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ σε δικαστικές αποφάσεις.

Κυρίως όμως αποκαλύπτεται ότι η ίδια η υπεύθυνη του γραφείου προμηθειών, την οποία τοποθέτησε στη θέση αυτή η νυν Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, καταγγέλλει τους διοικούντες του ΚΕΕΛΠΝΟ και τους συμβούλους του κυρίου Πολάκη, ότι προχωρούν σε προμήθειες χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες, δείχνοντας προτίμηση σε άγνωστες εταιρίες χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και ασκώντας υπηρεσιακή και ψυχολογική πίεση στους υπαλλήλους του Γρ. Προμηθειών.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:
1.Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου η Δικαιοσύνη να ελέγξει τα καταγγελλόμενα ;
2.Τι προτίθεστε να πράξετε για το γεγονός ότι η Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ παραβιάζει δικαστικές αποφάσεις ;

3.Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να πάψει η κακοδιαχείριση του ΚΕΕΛΠΝΟ από τη νυν Διοίκηση και τί ακριβώς θα πράξετε για τον έλεγχο της νυν Διοίκησης ;

ΘΕΜΑ: Χωρίς την ειδικότητα του Παιδοψυχίατρου εδώ και 4 μήνες το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στη Κέρκυρα

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Κέρκυρα, έχει κρίσιμα κενά αφού  δεν τηρεί το οργανόγραμμά του, με αποτέλεσμα να  υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2017 έχει μείνει ακάλυπτη η θέση του Παιδοψυχίατρου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση των επισκέψεων, ούτε καν των συνταγογραφήσεων και οι κάτοικοι του νησιού να αναγκάζονται να ταξιδέψουν μέχρι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως θα αντιλαμβάνεστε και εσείς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, για πολλές κατηγορίες συμπολιτών μας, και κυρίως για τα ΑΜΕΑ όπου υπάρχει τεράστια αδυναμία μετακίνησής τους και τους υποβάλλετε με αυτόν τον τρόπο σ’ έναν καθημερινό γολγοθά εξαναγκάζοντάς τους έστω και για μια απλή συνταγογράφηση να μπουν στο καράβι και να ταξιδέψουν μέχρι τα Γιάννενα.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε καθημερινά την κατάρρευση του Συστήματος Υγείας, αλλά και της Πολιτικής Ψυχικής Υγείας ειδικότερα. «Στην εντατική» βρίσκεται ένα ακόμα κέντρο Ψυχικής Υγείας που έχει αφεθεί στην πλήρη υποβάθμιση και εγκατάλειψη, με ό,τι αυτό σηματοδοτεί για την υγειονομική στήριξη των νησιών της Χώρας μας.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

  • Ποιες ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε προκειμένου να συμπληρωθεί η κενή θέση του Παιδοψυχίατρου προκειμένου να λειτουργήσει η κλινική όπως ορίζει το οργανόγραμμα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Κερκύρα;

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!