νδ-εργαζόμενοι-των-360-ευρώ-το-δημιούργη-16028
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 27.08.2017 | 19:58

ΝΔ: Εργαζόμενοι των 360 ευρώ το δημιούργημα Τσίπρα

«Φτωχοποιημένοι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση των 360 ευρώ το δημιούργημα του κ. Τσίπρα». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής, Γιάννης Βρούτσης.

Ειδικότερα, το στέλεχος της ΝΔ, ασκεί προσωπική κριτική στον πρωθυπουργό και σημειώνει:

«Μετά από δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης εμφανίζεται πλέον το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο του κ. Τσίπρα που βούλιαξε την οικονομία, έπνιξε τα νοικοκυριά με φόρους και εισφορές, ρήμαξε τις συντάξεις και φτωχοποίησε τους εργαζόμενους!

Τα στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ, ΕΡΓΑΝΗ αλλά και όλων των κοινωνικών φορέων δείχνουν μια άνευ προηγουμένου μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων.

Από τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό που έταζε προεκλογικά, εξαπατώντας τα νέα παιδιά της πατρίδας μας και όλους τους εργαζόμενους, σήμερα δυόμιση χρόνια μετά, η πλειοψηφία των εργαζομένων αμοιβονται κάτω ακόμη και από τον βασικό μισθό, δημιουργώντας για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας την πιο φτωχή γενιά εργαζομένων που υπήρξε ποτέ!

Η γενιά των εργαζομένων των 360 ευρώ είναι το δημιούργημα του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Φτωχοί εργαζόμενοι με μερική απασχόληση!

Η όποια στατιστική μείωση της ανεργίας οφείλεται:

– Στη δραματική μείωση μισθών.

– Στην κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

– Στην αντικατάσταση θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης
με περισσότερες μερικής.

– Στην επιδείνωση του φαινομένου του brain drain.

Αν στα προηγούμενα συνεκτιμηθεί και η μείωση της αγοραστικής δύναμης αυτών των πενιχρών εισοδημάτων των εργαζομένων μέσα από τους εξοντωτικούς φόρους, άμεσους και έμμεσους, πρόκειται για τραγωδία και όλεθρο, καθώς η αφαίμαξη θα αυξηθεί από 1η Ιανουαρίου 2019 και μέσα από την δεύτερη διαδοχικά μείωση του αφορολόγητου.

Δίκαια λοιπόν το όνομα Τσίπρας και της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα συνδεθεί και θα παραπέμπει στους πιο φτωχούς εργαζόμενους που γνώρισε ο τόπος μας προκαλώντας απέχθεια και οργή για τόσα δεινά που έφεραν».