«»Ναυάγιο» δεν υπάρχει» δήλωσε ο Χρ. Πρωτόπαπας για συνομιλίες με τρόικα στο Παρίσι

«»Ναυάγιο» δεν υπάρχει, υπήρξε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, αρκετές συγκλίσεις, αλλά το μεγάλο «αγκάθι» είναι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο η τρόικα ζητεί να καλυφθεί από το ασφαλιστικό με μείωση συντάξεων χωρίς αύξηση ορίων ηλικίας και την αύξηση του ΦΠΑ και άλλων φόρων» τόνισε στον ρ/σ «Σκάι» ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος συμμετείχε στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα στο Παρίσι.

Στόχος της Αθήνας, όπως ανέφερε, είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά «όχι και πάση θυσία». Επιβεβαίωσε ότι έχει τεθεί από την τρόικα η εξάμηνη παράταση του μνημονίου, «αλλά εμείς δεν συμφωνούμε», επισήμανε ο κ. Πρωτόπαπας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση Αντ. Σαμαρά – Ευ. Βενιζέλου, σε λίγη ώρα θα αποφασιστούν οι ελληνικές ενέργειες για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, ενώ επί του παρόντος, όπως είπε, δεν έχει κλειστεί ραντεβού.

Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε με οικονομικά δεδομένα ότι έχουν άδικο στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, εξήγησε ο κ. Πρωτόπαπας, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι περισσότερες πιέσεις ασκούνται από πλευράς ΔΝΤ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ, ΤΡΟΙΚΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!