νάσος-ηλιόπουλος-ζήτημα-αρχής-η-αποκ-1056938
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 27.09.2022 | 15:18

Νάσος Ηλιόπουλος: «Ζήτημα αρχής η αποκάλυψη της αλήθειας στο σκάνδαλο των υποκλοπών»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπολύει, μιλώντας στο topontiki.gr, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος. Δηλώνει χαρακτηριστικά πως “μία κυβέρνηση που δεν σέβεται τους κανόνες και λειτουργεί ως παρακρατικός μηχανισμός, μια κυβέρνηση δηλαδή που αδιαφορεί για το κοινό καλό δεν θα ενδιαφερθεί ούτε για την αδυναμία των πολιτών να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις του μήνα”, και υπογραμμίζει ότι “γι’ αυτόν τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει και θα συνεχίσει να δίνει πρωταρχική σημασία στο σκάνδαλο των υποκλοπών”.

“Για εμάς είναι ζήτημα αρχής η αποκάλυψη της αλήθειας στο σκάνδαλο των υποκλοπών, γιατί είναι ζήτημα αρχής η θωράκιση της Δημοκρατίας στη χώρα μας”, διαμηνύει ο Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορώντας πως “η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ό,τι μπορεί για να «ξεχαστεί» το θέμα”. Επιπλέον υπογραμμίζει: “Η επόμενη Βουλή στην οποία θα υπάρχει προοδευτική πλειοψηφία θα συγκροτήσει προανακριτική επιτροπή και εκεί όλα θα έρθουν στο φως όσο και αν η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί το αντίθετο”.

Μάλιστα, αναφέρεται στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την αρμόδια Επίτροπο Β. Γιούροβα στις Βρυξέλλες: “Σε κάθε θεσμική συνάντηση, όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανέρχεται στο θέμα. Αυτό έχουν κάνει και οι ευρωβουλευτές μας όλο αυτό το διάστημα. Η ΕΕ θα πρέπει να έχει μια καλή γνώση για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ώστε όπου είναι αυτό δυνατόν να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις”.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου επισημαίνει ότι “η γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ σε αυτή την βάση, όπως παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, θα συμβάλει στην ενίσχυση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας υγείας”, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημειώνει: “Ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ είναι ένα κρίσιμο βήμα που μαζί με μια σειρά από μέτρα όπως η αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από αυτή του φυσικού αερίου και η επιβολή πλαφόν στην αγορά θα δώσει ανάσα άμεσα σε πολίτες και επιχειρήσεις. Εδώ το κρίσιμο δεν είναι το ύψος των επιδοτήσεων αλλά η αλλαγή του μοντέλου”.