Ν. Ξυδάκης: Οι νέοι δήμαρχοι να μην εκτελούν τους προϋπολογισμούς των προκατόχων τους

Σημαντική για τη θεσμικά ορθή και ταυτόχρονα αποτελεσματική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης χαρακτηρίζει την τροπολογία που όρισε τις εκλογές στους ΟΤΑ το Μάιο σε παρεμβάσεις στα ΜΜΕ ( Kontra channel στη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα, Ρ/Σ Πρώτο Θέμα στους δημοσιογράφους Γιάννη Αντύπα και Χρήστο Μπόκα, Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ στους δημοσιογράφους Έλενα Καραγιάννη και Ξενοφώντα Ζηκίδη) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Β’ Αθηνών Νίκος Ξυδάκης

«Ο Μάιος που έχει οριστεί εκ νέου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ένα νόημα πολύ σοβαρό. Επιτρέπει στην νεο-εκλεγμένη Δημοτική Αρχή να σχεδιάσει τον δικό της προϋπολογισμό, να τον περάσει αφού διαβουλευτεί με τους πολίτες και να πάει στο τέλος της χρονιάς να ξεκινήσει να τον εκτελεί. Τα προηγούμενα πολλά χρόνια, προ Καλλικράτη, η νεοεκλεγμένη Δημοτική Αρχή εκτελούσε τον προϋπολογισμό της προηγούμενης. Δεν έχει καμία λογική αυτό» τόνισε ο κ. Ξυδάκης και σημείωσε:

«Νομίζω συνεπώς ότι με την τροπολογία επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Επιπλέον ήταν μάλλον υπερβολικό το να έχεις 5μιση χρόνια μια Δημοτική Αρχή. Οι προηγούμενες είχαν τέσσερα και η αμέσως προηγούμενη (η πρώτη καλλικρατική) τρία χρόνια και οχτώ μήνες. Νομίζω ότι η απόφαση αυτή είναι για το καλό της αυτοδιοίκησης. Οι εθνικές εκλογές από κει και πέρα θα γίνουν όποτε αποφασίσει ο πρωθυπουργός» κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα των ημερών στο φόντο της ακραίας ρητορικής που υιοθετεί η Ν.Δ. ο κ. Ξυδάκης τόνισε ότι «το μεγάλο καθήκον του πολιτικού συστήματος είναι εκτός των άλλων να μεταδώσει ένα αίσθημα αισιοδοξίας, να υποδείξει ή να βάλει σε συζήτηση ένα σημείο προορισμού. Να πείσει με πράξεις ότι προχωράμε και ταυτόχρονα ανασυγκροτούμαστε. Αυτά είναι τα μεγάλα πολιτικά καθήκοντα και αυτή θα πρέπει να είναι και σε μεγάλο βαθμό η πολιτική συζήτηση».

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΞΥΔΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!