Ν. Σοφιανός: «Η θεωρία των "δύο άκρων" ενισχύει τη δράση των φασιστικών ομάδων» - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Ν. Σοφιανός: «Η θεωρία των “δύο άκρων” ενισχύει τη δράση των φασιστικών ομάδων»

Ν. Σοφιανός: «Η θεωρία των “δύο άκρων” ενισχύει τη δράση των φασιστικών ομάδων»

«Την κλιμάκωση της απροκάλυπτης δράσης φασιστικών ομάδων χθες στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, «ομάδων που δεν είναι άγνωστες, είναι γνωστή η δράση τους και οι πυρήνες που αναπτύσσουν», κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο Α’ πρόγραμμα της ΕΡΑ το πρωί της Δευτέρας.

Υπογράμμισε ότι η χθεσινή επίθεση ήταν σχεδιασμένη, ενώ η κλιμάκωση της δράσης των φασιστοειδών ενισχύεται από την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Αποδεικνύεται ότι ο φασισμός, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής χρυσής αυγής, παραμένει ένα χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος που το χρησιμοποιεί σε βάρος των κομμουνιστών, των αγωνιστών, του λαϊκού εργατικού κινήματος που διεκδικεί τα δικαιώματά του, που αντιστέκεται σε μια πολιτική που αφαιρεί βίαια, εισόδημα, εργατικά δικαιώματα, προοπτική και μέλλον, όπως είπε.

Ειδικά για το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, υπογράμμισε πως υπήρξε ανοχή από τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη δράση ενός θύλακα ναζιστικών οργανώσεων. Η δράση τους ενθαρρύνεται όταν την ώρα που γίνεται συζήτηση για τα προβλήματα στα σχολεία, η κυβέρνηση προχωρά στην ποινικοποίηση του αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σχολείο της λιγότερης μάθησης και κατηγοριοποίησης, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τη δράση των φασιστικών πυρήνων ειδικά στη Θεσσαλονίκη, το τελευταίο διάστημα, ο Ν. Σοφιανός τόνισε πως είναι γνωστά τα συγκοινωνούντα δοχεία κράτους και παρακράτους αλλά δεν είναι τυχαία και η πολύ μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπου καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχής των τελευταίων 30 χρόνων. Επισήμανε ακόμα ότι η δράση των φασιστοειδών έχει στρατευμένη στόχευση να επενδύσουν στα ΕΠΑΛ, σε μια προσπάθεια το σύστημα να εγκλωβίσει σε ανώδυνα για αυτό κανάλια, τμήματα της νεολαίας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!