ν-σ-για-το-εμπορικό-απόρρητο-τα-επιχει-447388
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 28.03.2019 | 23:27

Ν/σ για το εμπορικό απόρρητο & τα Επιχειρηματικά Πάρκα -Πώς ψήφισαν τα κόμματα

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την εναρμόνιση της ελληνικής με την κοινοτική οδηγία σε ότι αφορά το εμπορικό απόρρητο καθώς και τη δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων.

Υπέρ της αρχής του νομοσχέδιου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΣΥ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Η Ένωση Κεντρώων απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Αύριο στις 12:30 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την προστασία της Α’ κατοικίας που ζήτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστάθιος Γιαννακίδης χαρακτήρισε τη ρύθμιση για την Α’ κατοικία «ως κεφαλαιώδη πρωτοβουλία της κυβέρνησης με βασικό προσανατολισμό το κοινωνικό συμφέρον».

Όπως είπε, η τροπολογία διέπεται από τρεις άξονες, την κοινωνική, δημοσιονομική και τραπεζική κατάσταση

«Είναι ξεκάθαρο ότι η δική μας θέση είναι με την κοινωνική πλευρά. Αποδείξαμε ότι βρισκόμαστε με την πλευρά της πλειοψηφίας των πολιτών. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που συμπεριλαμβάνει στη ρύθμιση και τα επιχειρηματικά δάνεια» τόνισε ο κ. Γιαννακίδης.