ν-σ-για-συνεπιμέλεια-μετά-τις-γιανννάκ-905921
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.05.2021 | 23:49

Ν/σ για συνεπιμέλεια: Μετά τις Γιανννάκου, Κεφαλογιάννη και ο Βολουδάκης

Επιφύλαξη για τον όρο «εξίσου» στην άσκηση της γονικής μέριμνας, διατύπωσε κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη συνεπιμέλεια, ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης.

«Το “εξίσου” περισσεύει. Αρκεί το “από κοινού“. Διότι μπορεί να προκαλέσει συγχύσεις. Πρέπει σε αυτά τα θέματα να είμαστε πάρα πολύ ακριβείς και λεπτομερείς. Δεν πρέπει μια μεταρρύθμιση, που είναι ουσιώδης, κι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, και θα λύσει χρόνια προβλήματα, και θα διευκολύνει ανθρώπους που υφίστανται εκβιασμούς κιόλας, δεν είναι σωστό για μια τόσο μικρή αλλαγή των δύο λέξεων, που είναι όμως πολύ ουσιαστική, να τίθεται εν αμφιβόλω», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και προσέθεσε: «δημιουργείται η υπόνοια -το είπαν και κάποιοι συνάδελφοι, κάποιοι το είπαν και ως θετικό αυτό- ότι με την αναφορά σε “εξίσου” επιμέλεια οδηγούμαστε, διά της πλαγίας οδού ή από το παράθυρο, σε έναν διαμοιρασμό του χρόνου στα δύο, το οποίο θα ήταν λάθος».

Υπενθυμίζεται πως ανάλογες επιφυλάξεις εξέφρασαν και οι Μαριέττα Γιαννάκου (σ.σ. δήλωσε ότι θα καταψηφίσει) και Όλγα Κεφαλογιάννη, οι οποίες, μάλιστα, κατέθεσαν τροπολογίες με σκοπό τη βελτίωση ορισμένων διατάξεων, ενώ και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής επισημαίνει ότι χρήζει αποσαφήνισης ο παραπάνω όρος.

 Κατά τον κ. Βολουδάκη: «Το παιδί πρέπει να έχει μία κατοικία, το παιδί πρέπει να έχει την έδρα του, τη βάση του. Αυτό λένε και οι ειδικοί, οι παιδοψυχολόγοι, οι παιδοψυχίατροι και όλοι όσοι έχουν ειδικότητα στο αντικείμενο αυτό. Δεν πρέπει να προσθέτουμε όρους σε ένα νομοθέτημα το οποίο έχει σκοπό να κατευθύνει τους δικαστές σε υποθέσεις πολύ δύσκολες και να τους διευκολύνει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ως έχει σήμερα». «Δεν πρέπει να προσθέτουμε όρους που μπορεί να δημιουργούν οποιαδήποτε ασάφεια», είπε επίσης ο κ. Βολουδάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ