Ν.Παππάς: Θα προχωρήσουμε σε μείωση των φορολογικών συντελεστών

«Κάθε αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη από την προηγούμενη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real fm, υπογραμμίζοντας ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν θα καθυστερήσει και θα βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο, ανασυγκρότησης της οικονομίας.

Σε ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο θέμα της φορολογίας, τη στιγμή που η κοινωνία αισθάνεται υπερφορολογημένη, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι φέτος υπάρχουν μεγάλες κατηγορίες πολιτών οι οποίες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο απ’ ότι πλήρωναν πέρυσι.

«Βέβαια», τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «κάποια κομμάτια της μεσαίας τάξης, ειδικά αυτά που έχουν από ένα εισόδημα και πάνω, μάλιστα με την επιπρόσθετη υποχρέωση της προκαταβολής φόρου, πραγματικά επιβαρύνονται πάρα πολύ. Έχουμε δείξει και έχουμε αποδείξει, νομίζω, και στην πορεία της εφαρμογής αυτού του τρίτου προγράμματος, ότι είμαστε η κυβέρνηση που μπορεί και ξέρει να προτεραιοποιήσει το που και πως να ελαφρύνει τις παραγωγικές και κοινωνικές κατηγορίες οι οποίες βαρύνονται περισσότερο».

«Συνεπώς νομίζω, ότι προϊόντος του χρόνου και με δεδομένα τα δημοσιονομικά αποτελέσματα τα οποία φαίνεται ότι και εφέτος θα είναι πολύ καλά, θα μπορέσουμε να προβούμε στις ενέργειες -ας πούμε- μείωσης κάποιων φορολογικών συντελεστών», οι οποίοι θα δώσουν το σήμα μιας κανονικότητας στην οικονομία της χώρας.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!