Ν. Ηλιόπουλος: «Τραγικά τα λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση του τουρισμού»

  • Απο Aftodioikisi News
  • 26 Ιουλίου 2021 - 13:56
  • Comments Off

Ν. Ηλιόπουλος: «Τραγικά τα λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση του τουρισμού»

Για μια «σειρά από τραγικά λάθη» στη διαχείριση του τουρισμού και την προετοιμασία της χώρας για την τουριστική περίοδο κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Τη στιγμή που περιμέναμε μια ανάσα στα οικονομικά έσοδα, τελικά βρισκόμαστε μπροστά σε τραγικά λάθη με ευθύνη της κυβέρνησης», τόνισε, απαριθμώντας τα προβλήματα που επιμένουν: «Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα πλοία προς τους τουριστικούς προορισμούς. Δεν έχουν ενισχυθεί οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας τόσο στα νησιά όσο και συνολικότερα, και είμαστε η μοναδική χώρα που εν μέσω πανδημίας συζητάμε για κλείσιμο και συγχωνεύσεις κλινικών. Και τέλος, δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας. Δεν γίνεται οικογένειες ολόκληρες και νέοι άνθρωποι να κοιμούνται 12 ώρες σε πάρκινγκ στα νησιά μας γιατί δεν υπάρχουν υποδομές για την καραντίνα».

Ειδικότερα, για την κυβερνητική αποτυχία στους εμβολιασμούς και στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας -«σχετικά με το οποίο αρχές Ιουλίου βρισκόμασταν 30% εκτός στόχου»- ευθύνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί «επέλεξε να πάρει 2 εκατ. εμβόλια λιγότερα από τη Moderna την κρίσιμη στιγμή». Επιπλέον «ποτέ δεν ενίσχυσε την πρωτοβάθμια φροντίδα -χαρακτηριστικά δεν έχουμε ρυθμίσει τον εμβολιασμό για τα άτομα με κινητικά προβλήματα που θέλουν να εμβολιαστούν».

Σχετικά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το χαρακτήρισε «ληστεία σε εισφορές και συντάξεις», και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες διατάξεις που επιτρέπουν «το τζογάρισμα των εισφορών σε χρηματοοικονομικά προϊόντα υψηλού ρίσκου», αλλά και στα άρθρα εκείνα που προβλέπουν ρητά την συμμετοχή του κράτους στην ζημία που θα προκαλέσει το κόστος μετάβασης, το οποίο η αναλογιστική μελέτη υπολογίζει σε πάνω από 70 δισ. ευρώ. «Το νέο ασφαλιστικό έρχεται να διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση και κουμπώνει με το εργασιακό νομοσχέδιο για τα απλήρωτα δεκάωρα που πέρασε η ΝΔ».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]