μπογιόπουλος-υπερασπιζόμαστε-την-ισ-1086620
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 27.10.2022 | 13:31

Μπογιόπουλος: Υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια -«Γυμνοί», χωρίς μάρτυρες οι απόστρατοι στο δικαστήριο

Εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο η απαράδεκτη αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, που επανακατέθεσε η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Το «παρών» μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου έδωσαν στελέχη και βουλευτές του ΚΚΕ, συνδικαλιστές από διάφορους χώρους, απόστρατοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τα ΜΜΕ. Με την παρουσία τους έστειλαν ξανά μήνυμα καταδίκης του αντικομμουνισμού και κάθε προσπάθειας να ποινικοποιηθεί η υπεράσπιση και ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας.

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κύριλλος Παπασταύρου και Γιάννης Πρωτούλης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης, ο Γιώργος Πέρρος από το ΠΑΜΕ, η δημοσιογράφος Αθηνά Ζύμαρη, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΔΣ του ΣΦΕΑ κ.ά.

Παραβρέθηκαν επίσης οι Άγγελος Βρεττός και Αντώνης Αντανασιώτης, μέλη του τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων

Θυμίζουμε ότι αφορμή για την αγωγή ήταν όσα είπε ο Ν. Μπογιόπουλος σε ραδιοφωνική του εκπομπή στον «Real FM» και περιγράφονταν στο άρθρο του «Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ», σχετικά με τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η προηγούμενη πανομοιότυπη αγωγή απορρίφθηκε μετά την εκδίκασή της πέρυσι τέτοιες μέρες, αλλά η ΕΑΑΣ επανήλθε, αξιώνοντας από τον δημοσιογράφο την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Οπως πέρσι έτσι και φέτος η ΕΑΑΣ δεν εμφάνισε στο δικαστήριο ούτε έναν μάρτυρα για να υπερασπιστεί τους ισχυρισμούς της…

Να σημειωθεί ότι η ΕΑΑΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), εποπτευόμενο από το υπουργείο Άμυνας, και γι’ αυτό η κυβέρνηση φέρει βαριές ευθύνες για την αγωγή και τη σιωπή της γύρω από το θέμα, παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, αλλά και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή.

Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις παρεμβάσεις μόνο των δικηγόρων. Συνήγορος του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου ήταν ο Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, ενώ τον σταθμό «Real FM», ενάντια στον οποίο έχει επίσης κατατεθεί αγωγή, εκπροσώπησε o Θέμης Σοφός, και τον διευθύνοντα σύμβουλο του σταθμού, Στ. Χατζηνικολάου, ο Αντώνης Σοφιανός.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες μέρες.