Μπογδάνος: Ναι πήγα στον Γράμμο, διαφωνεί κανείς;
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Μπογδάνος: Ναι πήγα στον Γράμμο, διαφωνεί κανείς;

Ο δημοσιογράφο των «ΝΕΩΝ» Γιώργος Παπαχρήστος καυτηρίασε την πρόσφατη παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή στη «γιορτή» που γίνεται κάθε καλοκαίρι στον Γράμμο για τη νίκη του Εθνικού Στρατού επί του Δημοκρατικού Στρατού το 1949, που σηματοδότησε και το τέλος του Εμφυλίου.

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη «γιορτή» είναι συχνά μια μάζωξη ακροδεξιών στοιχείων και μια αναμόχλευση των παθών του Εμφυλίου —ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος διαβεβαίωσε ότι εφέτος «στις ως άνω εκδηλώσεις δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία και τηρήθηκε απολύτως η δημόσια τάξη», υπήρξαν όμως εκπρόσωποι της καταδικασμένης ως εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής— και παρών ήταν και ο κ. Μπογδάνος, ο οποίος μόλις πριν από μία εβδομάδα γλίτωσε την αποπομπή του από την ΚΟ της ΝΔ για την στοχοποίηση των νηπίων ενός σχολείου στην Κυψέλη, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον αρθρογράφο των «Νέων», που στο σημείωμα υπό τον τίτλο «Νέο ατόπημα» έγραψε:

Περιήλθε σε γνώση μου ένα βίντεο, από άλλη μία «γιορτή» (μίσους) θα προσθέσω, στο μνημείο που έχει δημιουργηθεί στον Γράμμο, εις ανάμνησιν της επικράτησης του τακτικού στρατού σε βάρος των κομμουνιστών ανταρτών του ΕΛΑΣ, το 1949. Το αξιοσημείωτο εδώ δεν είναι ότι σε αυτή τη «γιορτή» μετείχαν απόστρατοι αξιωματικοί καθώς και κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι. Είναι ότι μεταξύ των μετασχόντων και καταθεσάντων στεφάνι ήταν και ο Κώστας Μπογδάνος. Ως εκ τούτου, αβίαστα προκύπτει το ερώτημα, αν το συγκεκριμένο ατόπημα του βουλευτή, τελούσε εν γνώσει της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝουΔου και του Μεγάρου Μαξίμου, και ποια ακριβώς είναι η θέση τους, επί του θέματος. Οπως και το πώς είναι δυνατόν να συνυπάρχει στον ίδιο χώρο, και για τον ίδιο λόγο με εκπροσώπους της (με απόφαση δικαστηρίου) εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, και με εκπροσώπους διαφόρων «λουλουδιών» της Ακροδεξιάς τύπου Κασιδιάρη. Πάσα εξήγηση (όπως και απάντηση) δεκτή…

Την απάντηση έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο ίδιος ο κ. Μπογδάνος, ο οποίος σε ανάρτηση του στο Twitter είπε ότι το μόνο ατόπημα ήταν ότι δεν παρέστησαν και οι υπόλοιποι δημοκράτες για να γιορτάσουν τη νίκη επί των κομμουνιστών στον Εμφύλιο το 1949. Μάλιστα ανήρτησε και την ομιλία του στη σχετική εκδήλωση προκαλώντας όσους διαφωνούν σε κάτι από αυτά που είπε, να το πουν.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!