Μουσείο «Νίκου Μπελογιάννη»: Γύρισαν την πλάτη στον Τσίπρα τα μέλη του ΚΚΕ

Γύρισαν την πλάτη τα μέλη του ΚΚΕ στην Αμαλιάδα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Πρωθυπουργού εκεί για τα εγκαίνια της έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης».

Συγκεκριμένα αποχώρησαν την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ενώ εμφανίστηκε στη θέση τους ένα μικρότερος πυρήνας φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αυτό το «σύμβολο ειρήνης και δημοκρατίας», πιο αναλυτικά αναφέρθηκε στον Μπελογιάννη και τους εκατοντάδες Μπελογιάννηδες που «οδηγήθηκαν στα αποσπάσματα από το μετεμφυλιακό κράτος, δεν εκτελέστηκαν επειδή αποτελούσαν κάποιου είδους κίνδυνο για το κράτος και για την χώρα. Εκτελέστηκαν μόνο και μόνο για να τορπιλιστεί τότε κάθε προοπτική πολιτικής και Εθνικής συνεννόησης που θα εδραιώνει τη δημοκρατία στη χώρα μας μετά από τα σκληρά και βάρβαρα χρόνια του εμφυλίου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διαβεβαίωσε πως, «εργαζόμαστε για να ενώνουμε και για να απομονώνονται τα διχαστικά κηρύγματα, να μη διαιωνίζονται τα εμφύλια πάθη» και προσέθεσε: «Χρειάστηκε η χώρα, η πολιτική ιστορία της και τα ανθρώπινα πάθη να διανύσουν πολλές δεκαετίες από την εκτέλεση του εμβληματικού ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ, πριν φτάσει να γίνει πραγματικότητα με πρωτοβουλία και του Δήμου Ήλιδας ένα τόσο σημαντικό έργο για τη γενέτειρά του αλλά και για τη συλλογική μνήμη».

«Ας αποτελέσει αυτό το Μουσείο, αυτή η έκθεση της ζωής και της πορείας του Νίκου Μπελογιάννη, εδώ στην Αμαλιάδα, τόπο προσκυνήματος, ζωντανής και δημιουργικής μνήμης, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, τις μελλοντικές γενιές που παίρνουν τη σκυτάλη. Γιατί η ιστορική γνώση και μνήμη είναι δύναμη», προέτρεψε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σας καλωσορίζουμε στην πόλη της Αμαλιάδας, που γέννησε τον άνθρωπο που έζησε ελεύθερος, πορεύτηκε περήφανος και θυσιάστηκε για το αυτονόητο δικαίωμα υπεράσπισης των ιδεών του», ανέφερε στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Στη μόνιμη έκθεση παρατίθενται φωτογραφίες και αρχειακό υλικό από όλα τα στάδια της αγωνιστικής δράσης του Νίκου Μπελογιάννη, αλλά και προσωπικά αντικείμενα της οικογένειάς του. Στα εκθέματα προστέθηκαν σήμερα τρία ακόμη αντικείμενα, μετά από δωρεά που πραγματοποίησε το ΚΚΕ: πρόκειται για τα γάντια, το πιστόλι γερμανικής κατασκευής -που είχε ως πολιτικός επίτροπος του ΚΚΕ κατείχε, όπως εξήγησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας- και η θήκη του όπλου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΟΥΣΕΙΟ, ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΛΑΤΗ, ΜΕΛΗ ΚΚΕ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!