μιχελάκης-κατά-μητσοτάκη-επιχειρεί-ε-98246
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 12.08.2016 | 10:36

Μιχελάκης κατά Μητσοτάκη: Επιχειρεί εσωκομματικό ξεκαθάρισμα για να συμμαχήσει με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ασκεί ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της συντηριτικής παράταξης, Γιάννης Μιχελάκης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Η Αξία», ο κ. Μιχελάκης καταφέρεται κατά της σημερινής ηγεσίας, γιατί, όπως μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά, «επιχειρεί εσωκομματικό ξεκαθάρισμα και δημιουργία επί της ουσίας ενός νέου πολιτικού οργανισμού, ο οποίος θα συμμαχήσει και με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κι άλλα στελέχη που είτε προέρχονται είτε συνεργάστηκαν με αυτά τα κόμματα στις περιόδους διακυβέρνησης Σημίτη και Παπανδρέου, όπως είναι οι κ. Μάνος, Τζήμερος, Σκυλακάκης, Θεοχάρης κι άλλοι».

Να σημειωθεί ότι μόλις πρόσφατα ήρθαν στο φως πληροφορίες ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, με τη Συγγρού να προχωρά διακριτικά σε ένα… ξεσκαρτάρισμα του πολιτικού δυναμικού στο οποίο θέλει να στις επόμενες εκλογές, αφήνει εκτος ψηφοδελτίων των πρώην υπουργό Εσωτερικών. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, πρόθεση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να… αποφορτίσει τις λίστες από πρόσωπα που κουβαλούν φθορά, είτε λόγω της πολυετούς έκθεσής τους στον δημόσιο βίο, είτε λόγω υποθέσεων στις οποίες έμπλεξαν, δικαίως ή αδίκως, με αποτέλεσμα η διαδρομή τους να αποκτήσει στοιχεία τοξικότητας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχελάκης κάνει λόγο για «επικοινωνιακή ομερτά», που τηρούν Σαμαράς – Μητσοτάκης σχετικά με το «αμαρτωλό μαγείρεμα» των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, καταλογίζει δόλο που αποσκοπεί σε «γκρίζα ζώνη», η οποία, αναφέρεται στο δημοσίευμα, εξυπηρέτησε και τον Αντώνη Σαμαρά στο παρελθόν, αλλά και σήμερα εκμεταλλεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισημαίνει δε ότι «αυτή η στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη τον εμποδίζει για να πάρει θέση στο σκάνδαλο νόθευσης του ελλείμματος και ένταξης της χώρας στο πρώτο μνημόνιο και στο ΔΝΤ, καθώς η ηγεσία της Ν.Δ. πιστεύει ότι θα χαλάσει την προοπτική αυτής της συμμαχίας με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και του λοιπούς».