Categories: Πολιτική

Μητσοτάκης: Βαθιά ανήθικη η «τροπολογία Κουντουρά»

Επίθεση στην κυβέρνηση για την “τροπολογία Κουντουρά”, όπως την χαρακτήρισε, εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης” λέγοντας ότι η ΝΔ δεν συμμετέχει στην συναλλαγή.

Miλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ για την “Ψήφο των Αποδήμων και το Φαινόμενο του Brain Drain/Brain Gain”, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ΝΔ σε συνεννόηση με τους βουλευτές της που είναι και υποψήφιοι για την ευρωβουλή “αποφασίσαμε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει χρήση της “τροπολογίας Κουντουρά”, δεν θα παραμείνουν βουλευτές μέχρι να διαπιστώσουν αν μπορούν να εκλεγούν ευρωβουλευτές. Εμείς δεν το παίζουμε δίπορτο… Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πολιτική συναλλαγή για να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης και για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα εξαργυρώνονται τα γραμμάτια. Τις συναλλαγές αυτές ας τις κάνουν μόνοι τους, η ΝΔ έχει τον δικό της κώδικα αξιών δεν συμμετέχει στην συναλλαγή”.

Πακέτο εκλογικών αναμετρήσεων

Αναφέρθηκε στην σημασία των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019 λέγοντας ότι “Εκλογές και ευρωεκλογές είναι πακέτο εκλογικών αναμετρήσεων. Οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα με δύο ημίχρονα και η ΝΔ θα πρέπει να βάλει πολλά γκολ από το πρώτο ημίχρονο και να πετύχει μία ξεκάθαρη νίκη που την επόμενη ημέρα κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και των εθνικών εκλογών. Θα είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες και θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να στείλουν ένα μήνυμα “ως εδώ” στον κ. Τσίπρα αλλά στηρίζοντας ταυτόχρονα τη ΝΔ. Γι αυτό δεν υπάρχει χαλαρή ή αδιάφορη ψήφος στις ευρωεκλογές”.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τους τέσσερις λόγους για τους οποίους οι Έλληνες θα πρέπει να καταψηφίσουν την κυβέρνηση:

-Ο πρώτος λόγος είναι ότι είπε ψέματα στους Έλληνες πολίτες, τους εξαπάτησε, έταξε πράγματα που δεν τα έκανε

-ο δεύτερος είναι ότι έπνιξε τους Έλληνες στους φόρους

-Ο τρίτος λόγος είναι η Συμφωνία των Πρεσπών που κάθε μέρα παράγει αρνητικά τετελεσμένα, αποτελεί μέγιστο σφάλμα και βαριά εθνική υποχώρηση που σωρεύει νέα προβλήματα κάθε μέρα όπως η ταυτότητα των προϊόντων της Βορείου Ελλάδος που αμφισβητείται

-Ο τέταρτος λόγος είναι ότι ο κ. Τσίπρας δίχασε τους Έλληνες με έναν τρόπο πρωτοφανή για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης.

Δύσκολη αλλά αναγκαία η αποβολή Ορμπάν

Αναφέρθηκε στην απόφαση του ΕΛΚ να αναστείλει την συμμετοχή του κόμματος του Ορμπάν. “Το ΕΛΚ πήρε μια γενναία και δύσκολη απόφαση”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η “ΝΔ ανοικτά και ξεκάθαρα έστειλε επιστολή που έλεγε ότι δεν μπορεί να δεχόμαστε στις τάξεις μας ένα κόμμα που μιλά για ανελεύθερη δημοκρατία και που η πολιτική του στο μεταναστευτικό αναιρεί τις αρχές της υπευθυνότητας και αλληλεγγύης της ΕΕ”. Πρόσθεσε ότι έτσι ακυρώνεται και μία φιλολογία που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας που προσπαθεί να ταυτίσει τη ΝΔ και τον ίδιο με τον κ. Ορμπάν. Αντίθετα, είπε, ο κ. Ορμπάν μοιάζει με τον κ. Τσίπρα στις τακτικές της ανελεύθερης δημοκρατίας που εφαρμόζει στην υπονόμευση του κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών.

Έκκληση στους Έλληνες του εξωτερικού

Απευθυνόμενος στο κοινό που είναι Έλληνες που ζουν στις Βρυξέλλες είπε: “Προσβλέπω στην δική σας ενεργό συμμετοχή στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, παρακαλούμε όσοι δεν έχετε την βεβαιότητα ότι θα έλθετε στην Ελλάδα για να ψηφίσετε, να εγγραφείτε στους σχετικούς καταλόγους μέχρι την 29 Μαρτίου ώστε να έχετε την δυνατότητα να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές. Αν μπορείτε να κατεβείτε να ψηφίσετε να το κάνετε γιατί η εκλογική αναμέτρηση αφορά και τις τοπικές εκλογές στις οποίες η ΝΔ έχει δώσει πολιτικό χρώμα. Όποτε και αν έλθει η ώρα για τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, η ΝΔ είναι έτοιμη, μακάρι να γίνουν ακόμη και σε ένα μήνα. Η εκλογική μάχη θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να έλθετε στην Ελλάδα. Θα δώσετε απάντηση στον εμπαιγμό στην κυβέρνηση που μιλάει για την ψήφο των αποδήμων αλλά στην πράξη δεν κάνει τίποτε για να ψηφίσετε στον τόπο διαμονής σας.

Η ΝΔ έχει καταθέσει νομοθετική πρόταση ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη για το πως οι απόδημοι μπορούν να ψηφίσουν στις πρεσβείες και τα προξενεία. Θα το κάνει μέσα στους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής της”.

Η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη

Δήλωσε υπερήφανος ως επικεφαλής της παράταξης που έβαλε την χώρα στην ΕΕ. “Είμαι υπερήφανος που η ΕΕ τίμησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με μία γέφυρα που φέρει το όνομά του…Και είμαι περήφανος που ερχόμενος πέρασα και από την αίθουσα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος υπέγραψε την συμφωνία του Μάαστριχτ που έβαλε το θεμέλιο για την ενοποίηση της Ευρώπης”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι εάν πριν από 40 χρόνια η ΝΔ έβαλε την χώρα στη ΕΕ, πριν από τέσσερα χρόνια η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Θύμισε την δύσκολη συγκυρία υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που η ΝΔ πήρε μία δύσκολη απόφαση που γνώριζε ότι έχει πολιτικό κόστος: “Κάναμε το σωστό για την πατρίδα, χωρίς την ψήφο της ΝΔ η Ελλάδα δεν θα ήταν σήμερα στην Ευρώπη. Κόντρα στον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα. Με αυτές τις αξίες δίνουμε και τώρα τη μάχη για την Ευρώπη που θέλουμε”. Αναφέρθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο λέγοντας ότι κάνουμε έναν επιτυχημένο συνδυασμό εμπειρίας και ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο, που έχει την τιμή να είναι επικεφαλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ιδιαίτερα σημαντικές οι ευρωεκλογές

Αναφέρθηκε στην σημασία των ευρωεκλογών λέγοντας ότι “οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς η Ευρώπη αμφισβητείται στον πυρήνα της από λαϊκιστές είτε από δεξιά ή από αριστερά. Αμφισβητείται όμως και από τους ίδιους τους πολίτες. Ωστόσο η Ευρώπη ήταν είναι και θα παραμείνει το κοινό μας σπίτι. Εγώ θα αγωνιστώ για μία ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή και καλύτερη Ευρώπη”.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του λέγοντας ότι θα επιδιώξει ρυθμούς ανάπτυξης του 4% και το συνέδεσε με το brain drain. Mε αυτούς τους ρυθμούς είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, η Ελλάδα θα χρειαστεί εκτός από οικονομικό κεφάλαιο και ανθρώπινο κεφάλαιο και να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή των ανθρώπων που έφυγαν γιατί δεν έβρισκαν δουλειά ή καλά αμοιβόμενη εργασία. Η δημιουργία θέσεων εργασίας ώστε να μην φεύγουν οι έλληνες και ακόμη και να επιστρέψουν, είναι ο βασικός στόχος της ΝΔ, να υπάρξουν ευκαιρίες. Αυτό μπορεί να γίνει, συνέχισε, αρκεί να υιοθετήσουμε μία πολιτική που θα φέρει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες δουλειές. Αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Ελληνικό που θα έπρεπε σήμερα, όπως είπε, να δουλεύουν 50.000 άνθρωποι σε ένα έργο που θα μπορούσε να αλλάξει την όψη της Αθήνας και της Ελλάδας. “Χαμηλότεροι φόροι και εισφορές περισσότερες επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας” είναι το μήνυμα που πρέπει να θυμάστε, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε σχέση με την ΕΕ είπε ότι θα προτείνει ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα διεκδικήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και πρόσθεσε ότι στον δρόμο προς τις εκλογές “θα ξεδιπλώσουμε το τολμηρό πρόγραμμά μας”.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τα στελέχη για την στήριξή τους που κράτησε όρθια τη ΝΔ. “Μείναμε όρθιοι σε πολύ δύσκολες συγκυρίες. Δεν ακολούθησε την πορεία του αντιπάλου μας -του ΠΑΣΟΚ-, και σήμερα η ΝΔ έχει την δυνατότητα να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα στην ΕΕ. Θέλουμε πίσω ανθρώπους που μας ψήφισαν και απομακρύνθηκαν αλλά και ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν ποτέ. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι όπως η προηγούμενη γενιά μας παρέδωσε μία ευρωπαϊκή Ελλάδα και εμείς θα ξαναχτίσουμε την Ελλάδα σε γερά θεμέλια, θα ξανακάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και χαρούμενη στην Ευρώπη γιατί αξίζουμε καλύτερα.

Comments are closed.


Recent Posts

Κακλαμάνης για Παπαθανάση: Να δώσει στη δημοσιότητα τη συμφωνία για το δάνειο

Υπέρ της δημοσιοποίησης της συμφωνίας ρύθμισης των υποχρεώσεων του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση με τη DoValue, τάχθηκε…

4 λεπτά ago

Πότε καταβάλλεται η επόμενη δόση του Market Pass

Νέος γύρος πληρωμών ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου για όσους υπέβαλλαν αίτηση για το Market Pass έως τις 15 Μαρτίου…

19 λεπτά ago

Εκλογές στις 21 Μαΐου -Ανακοίνωσε ημερομηνία ο Μητσοτάκης

«Κλείδωσε» σήμερα στο υπουργικό η ημερομηνία των εκλογών με επίσημη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού! Την 21 Μαΐου  έδωσε τελικά ως ημερομηνία…

20 λεπτά ago

Παράθυρο έπεσε εν ώρα μαθήματος σε αίθουσα διδασκαλίας

Ένα παράθυρο έπεσε, εν ώρα μαθήματος σε αίθουσα διδασκαλίας φοιτητών του πρώτου έτους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου…

39 λεπτά ago

Η στιγμή που αυτοκίνητο χτυπά σε λάστιχο και εκτοξεύεται στον αέρα

Του γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο από τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Ronald Reagan του Λος Άντζελες. Το εν λόγω βίντεο τραβήχτηκε…

41 λεπτά ago

Τρίτος σε τεχνικές ποινές στην Ευρωλίγκα ο Μπαρτζώκας

Την τρίτη θέση στη λίστα με τους προπονητές με τις περισσότερες τεχνικές ποινές καταλαμβάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του…

46 λεπτά ago