Μητσοτάκης: Τοπικός ταραχοποιός η Τουρκία – Ενέργεια ουσιαστικής αδυναμίας η κίνηση Ερντογάν

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 14 Ιουλίου 2020 - 14:59
  • Comments Off

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης έκαναν δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κάναμε μια επισκόπηση των συνολικών εξελίξεων στην περιοχή, τις οποίες δυστυχώς εξακολουθεί να φορτίζει η επιθετική στάση της Άγκυρας, η ρητορική αλλά και οι ενέργειές της επιμένουν δυστυχώς να κινούνται εκτός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου, προκαλώντας όλες τις γειτονικές χώρες. Παραβιάζουν ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ελλάδας. Στρέφονται συνολικά κατά της Ευρώπης, όχι μόνο κατά των δύο κρατών μας» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Οι προκλήσεις είναι πολλές και είναι κοινές. Και όπως σας είπα δεν απευθύνονται μόνο κατά των δύο χωρών μας. Απευθύνονται προς όλες τις χώρες της Ευρώπης, καθώς η Τουρκία είναι τυπικά υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ, άρα χρίζουν μιας συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης. Ελλάδα και Κύπρος λοιπόν, συντονιζόμαστε, όπως το κάναμε πάντα. Διακηρύσσουμε ότι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της διεθνούς νομιμότητας σημαίνει την ώρα για δυναμικότερες αντιδράσεις. Ενωμένη και αποφασισμένη η Ευρώπη οφείλει να καταρτίσει έναν συγκεκριμένο κατάλογο ενεργειών και κυρώσεων εναντίον μιας χώρας που διεκδικεί ρόλο τοπικού ταραχοποιού» πρόσθεσε.

Σχετικά με την Αγία Σοφία ανέφερε ότι «με την οπισθοδρομική αυτή κίνηση η Τουρκία επιλέγει να κόψει δεσμούς με τον Δυτικό κόσμο και τις αξίες του. Εγκαταλείπει ένα πολιτισμικό κεκτημένο πολλών αιώνων, επιλέγοντας την εσωστρέφεια». «Τυλίγει με έναν τεχνητό μανδύα ισχύος μια ενέργεια ουσιαστικής αδυναμίας» τόνισε. «Απέναντι σε αυτή την αχρείαστη και μικρόψυχη πρωτοβουλία της Τουρκίας, η Ελλάδα μετρά την αντίδρασή της σε όλα τα επίπεδα» συμπλήρωσε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]