μητσοτάκης-το-μητσοτάκης-γιοκ-του-ε-1041133
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 30.06.2022 | 14:20

Μητσοτάκης: Το «Μητσοτάκης γιοκ» του Ερντογάν το έχουμε ξανακούσει

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι η Τουρκία δεν έθεσε κανένα θέμα εις βάρος της Ελλάδας σε καμία από τις συζητήσεις που έγιναν.

Για την στάση των ΗΠΑ τόνισε: «Ο Λευκός Οίκος έκανε σαφές ότι πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις σε Αιγαίο και Συρία, κάνοντας ευθεία παραίνεση στην Τουρκία να αποφύγει την ακραία ρητορική που έχουμε υποστεί. Σε καμία από τις πολλές συζητήσεις που είχαμε αυτές τις μέρες δεν τέθηκε από την Τουρκία κανένα απολύτως ζήτημα που να αφορά την προβολή των δικών της επιχειρημάτων εις βάρος της Ελλάδος. Αυτό κάτι λέει. Να δούμε αν αυτό έχει και εσωτερικές πτυχές».

Αυτό το άκουσα στο παρελθόν, το άκουσα και με άλλα λόγια», είπε αναφερόμενος στο «Μητσοτάκης γιοκ» του Ερντογάν. Και συνέχισε: «Πρέπει να συναντιόμαστε, πρέπει να μιλάμε και να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση πολιτισμένα, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», και στη συνέχεια είπε για την αλλαγή στάσης του Τούρκου προέδρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «πολλά από όσα λέγονται έχουν αποδεκτές το εσωτερικό ακροατήριο. Θα εξακολουθώ να επιμένω ότι η πόρτα της Ελλάδας σε έναν διάλογο εντός του πλαισίου είναι ανοιχτή».