Μητσοτάκης: Το λάθος, η πιο δύσκολη στιγμή και ο μεγάλος φόβος

Στην πιο δύσκολη απόφαση που χρειάστηκε να λάβει κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του, στο μεγαλύτερο λάθος που αναγνώρισε και στο μεγάλο του φόβο του για το μέλλον, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η πιο δύσκολη απόφαση ήταν το lockdown, καθώς γνώριζε τις συνέπειες που θα είχε στην οικονομία.  Εκτίμησε ότι δικαιώθηκε για την απόφαση για το κλείσιμο της χώρας, καθώς η Ελλάδα είχε λιγότερα θύματα από τον κορονοϊό σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ σημείωσε ότι πιο δύσκολο ως προς την εφαρμογή του είναι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και η επάνοδος σε μία όσο το πιο δυνατόν κανονική ζωή με προστασία της δημόσιας υγείας.

Ομολόγησε όμως ότι έγιναν και λάθη. Ανέφερε ειδικότερα το γεγονός ότι μεταξύ των διοικητών των νοσοκομείων συγκαταλέγονταν και πρόσωπα που δεν πληρούσαν τα κριτήρια και τις προδιαγραφές για να διοικήσουν δημόσιο νοσοκομείο.

Ερωτηθείς τι τον ανησυχεί περισσότερο, ο κορωνοϊός, η πορεία της ελληνικής οικονομίας ή τα ελληνοτουρκικά, ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα δύο πρώτα συνδέονται και τον ανησυχούν πολύ.

Παραδέχθηκε ότι μέχρι να βρεθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό ή ένα φάρμακο αναμφισβήτης αποτελεσματικότητας, θα εξακολουθεί να υπάρχει μία διάχυτη ανησυχία, η οποία είναι φρένο για την κατανάλωση και σε ένα βαθμό φρένο και για τις επενδύσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!