Μητσοτάκης: Τι αλλάζει σε Δημόσιο, Αυτοδιοίκηση, προσλήψεις ΑΣΕΠ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο περιθώριο του Thessaloniki Helexpo Forum, αφού εξήγγειλε σειρά άμεσων παρεμβάσεων (ενίσχυση ενόπλων δυνάμεων, φοροαπαλλαγές, προσλήψεις, ΕΝΦΙΑ, αναδρομικά), αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες για το Δημόσιο και την Αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα, μίλησε για το νέο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων που θα έρθει να αντικαταστήσει το Ν.4412, Και, όπως είπε, θα λύσει τα χέρια Δημάρχων και Περιφερειαρχών ώστε να μην βρίσκουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στην υλοποίηση έργων.

Επίσης, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο  για την «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση». Που, όπως ισχυρίστηκε, θα θέσει σε νέα βάση τις αρμοδιότητες και το διαχωρισμό μεταξύ Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης. Το νομοσχέδιο αυτό αναμένεται, όπως είπε προς το τέλος του έτους.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνολικά αλλαγή λειτουργίας του Δημοσίου, τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή διακυβέρνηση, επικεντρώνοντας παράλληλα, στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ και σε όσα αυτό περιλαμβάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ:

Ακόμα μια σημαντική παρέμβαση και φαντάζομαι ότι την σημασία της θα την αναγνωρίσουν ιδιαίτερα και οι αυτοδιοικητικοί, οι κύριοι πρόεδροι. Είναι ένα νέο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων που θα έρθει να αλλάξει τον ν.4412. Αφαιρώντας γραφειοκρατία, προσθέτοντας διαφάνεια, κάτι που θα δώσει ώθηση και σε μεγάλα έργα υποδομών αλλά και σε μικρότερα έργα σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμων, ώστε να εκκινούν και να αποπερατώνονται με ταχύτητα, ποιότητα και ασφάλεια.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύεται. Θα κάνουμε μία μεγάλη τομή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα με Μονάδες Χρόνιων Παθήσεων και Ημερήσιας Νοσηλείας για μικρά χειρουργεία και θεραπείες. Αλλά και σε προσωπικό με 4.000 μόνιμες προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών, κυρίως, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

Τέλος, αλλάζει δραματικά και το δημόσιο. Ήδη παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο με το οποίο αναδιαρθρώνεται η λειτουργία του ΑΣΕΠ για να επιταχύνονται νέοι διορισμοί. Δεν γίνεται σήμερα να μεσολαβεί συχνά διάστημα 2 ετών από τον εντοπισμό μίας ανάγκης πρόσληψης στο ευρύτερο δημόσιο μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Ενισχύουμε σημαντικά το ψηφιακό αποτύπωμα του κράτους το οποίο αναγνωρίζεται και αξιολογείται πάρα πολύ θετικά από τους πολίτες. Στην πύλη gov.gr θα προστεθούν άμεσα 400 ψηφιακές υπηρεσίες ώστε να φτάσουν σύντομα τις 1.000. Θα είναι προσβάσιμες όλες από το κινητό μας τηλέφωνο.

Και βέβαια στην Αυτοδιοίκηση μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση. Να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους οριστικά τις αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των περιφερειών και των δήμων.

Recent Posts

Ν. Δένδιας: Δεν ανεχόμαστε απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις

«Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις. Δεν ανεχόμαστε απειλές πολέμου. Δεν συμπλέουμε με μονομερείς διεκδικήσεις. Λυπούμαι που η Τουρκία εκτρέπεται σε ένα…

3 λεπτά ago

Λοβέρδος: Υπερψηφίζουμε την πρόταση μομφής -Δεν ταυτιζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Υπερψηφίζουμε την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, αλλά δεν ταυτιζόμαστε και με τους "ιππότες της σωτηρίας" που έκαναν τα…

9 λεπτά ago

Κορωνοϊός: Πέντε νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στη χώρα, λόγω επιπλοκών που προκάλεσε ο κορωνοϊός, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί πέντε νέοι θάνατοι. Συγκεκριμένα,…

18 λεπτά ago

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον αδελφό του μπροστά στους γονείς τους

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. (Ομάδα ΔΙΑΣ) πυροβόλησε και σκότωσε από λάθος τον επίσης αστυνομικό αδερφό του.…

22 λεπτά ago

Γκλέτσος: Η εγχείρηση καρδιάς χωρίς νάρκωση και το ξύλο με τον Κωστόπουλο

Καλεσμένος στην εκπομπή "Dot" βρέθηκε ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος μίλησε για τις χρυσές εποχές της τηλεόρασης, για την κόρη του,…

31 λεπτά ago

Ν. Χαρδαλιάς-Σύσκεψη Σέρρες: Στόχος είναι η αποφυγή ενός τοπικού lockdown

Στόχος είναι η αποτροπή ενός καθολικού lockdown στην πόλη των Σερρών και η απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των μέτρων περιορισμού της…

38 λεπτά ago