μητσοτάκης-θυμήθηκε-τώρα-το-ξεκαθάρι-876542
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.02.2021 | 13:49

Μητσοτάκης: Θυμήθηκε τώρα το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων – Ευθύνες στον Θεοδωρικάκο

Μητσοτάκης: Θυμήθηκε τώρα το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων – Ευθύνες στον Θεοδωρικάκο

Το θέμα του ξεκαθαρίσματος των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους και αυτοδιοίκησης, μια προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, για την οποία η κυβέρνηση δεν έδειξε, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο για τον εκλογικό νόμο, θυμήθηκε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, μετά το μπλακ άουτ στην Αττική και το «μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ δήμων και ΔΕΔΗΕ, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ υποστήριξε ότι:

«Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους γι’ αυτό και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος. Αποκεντρωμένες διοικήσεις, τα δασαρχεία, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις όπως τον ΔΕΔΔΗΕ που μπορεί να εμπλέκονται σε διαδικασίες όπως το κλάδεμα των δέντρων, είναι κάτι το οποίο ανεδείχθη κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας. Θα το αντιμετωπίσουμε κεντρικά με σχέδιο νόμου το οποίο θα φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο» είπε ο πρωθυπουργός.

Τα ρίχνουν στον Θεοδωρικάκο

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου επιρρίπτουν τις ευθύνες στον τέως υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία αλλά ουδέποτε την προχώρησε.

Προς το παρόν εκτός κάδρου ευθυνών μένει ο τέως υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, ο οποίος ωστόσο έχει κι εκείνος τις ευθύνες του ως αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχε «καρφώσει» τον κ. Θεοδωρικάκο και ο νυν υπουργός Μάκης Βορίδης, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του : «Δεν υπάρχει κάποιο προϊόν που να έχει παραδοθεί από τη συγκεκριμένη Επιτροπή (σ.σ. Κοντιάδη). Δεν έχει παραδοθεί κάποιο κείμενο. Κάποιες σκέψεις μου έδωσε η υπηρεσιακή γραμματέας (σ.σ. συμμετέχει στην Επιτροπή) αλλά αυτό απέχει πολύ από αυτό που θέλω εγώ αλλά και από τις νομικές και συνταγματικές προϋποθέσεις που τίθενται. Είμαστε ακόμη μακριά από το επιθυμητό αποτέλεσμα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ποιους τα έβαλε ο Μητσοτάκης για το «μπαλάκι ευθυνών»