Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε την απλή αναλογική στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Την πρόθεση της ΝΔ να καταργήσει την απλή αναλογική στιςαυτοδιοικητικές Εκλογές, εφόσον εφαρμοστεί από τη σημερινή κυβέρνηση, πρόταξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάρκεια σημερινής συνάντηση του, με δημάρχους.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι είναι απολύτως αντίθετος στην καθιέρωση της απλής αναλογικής και στην Αυτοδιοίκηση και δεσμεύτηκε ότι: «Εάν η σημερινή Κυβέρνηση προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, μόλις η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, θα αλλάξει αμέσως μια τέτοια ρύθμιση που αποτελεί χτύπημα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στη συνάντηση εργασίας με τουε δημάρχους, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπόλιτευσης, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επανέλαβε τη βούλησή του «να στηρίξει την ενίσχυση αυτού του θεσμού, που έχει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή».

Ο ίδιος εξήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία «επεξεργάζεται, σε συνεργασία με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, τις προτάσεις της για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και τις απαραίτητες αλλαγές προς όφελος των πολιτών».

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο εφαρμογής από την σημερινή Κυβέρνηση του συστήματος της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση και σημείωσαν ότι: «Κάτι τέτοιο, ανατρέπει τη σταθερότητα διοίκησης και αποδυναμώνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!