Παρασκευή
2
Ιούνιος
Back
ΔΕΘ: Δείτε live τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη από το Βελλίδειο

Μητσοτάκης: “Δώρα” στους νέους, εξαγγελίες για ΦΠΑ, γονικές παροχές, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Την αναθεώρηση του στόχου της ανάπτυξης για το 2021 από το 3,6 στο 5,9% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ. Έκανε, δε, λόγο «για ανάπτυξη για όλους και όλες»

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νέες και νέοι φέτος είστε στην πρώτη σειρά γιατί είστε προτεραιότητα για την πατρίδα, είστε η γενιά που δοκιμάστηκε πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το άγχος ότι θα ζήσετε μία ζωή χειρότερη από αυτήν των γονιών σας. Όμως, καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν τα νέα παιδιά αισθάνονται οτι ο δρόμος τελικά θα κρύβει ευκαιρίες για λίγους και παγίδες για πολλούς. Η νέα Ελλάδα χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς», πρόσθεσε.

«Το gov.gr είναι ο καθρέπτης της  Ελλάδας τους μέλλοντος που δείχνει την εικόνα της στο παρόν» , τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ανακοίνωσε σειρά μέτρων, αρχής γενομένης από τους νέους:

Αναφορικά με τα υπόλοιπα μέτρα, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε:

-Από 1.1.2022 καταργείται ο φόρος γονικές παροχές και δωρεές αξίας έως και 800.000 ευρώ.

-Απαλλαγή για εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και το 2022 για όλους του εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

— Τη  διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ 13% στον καφέ, στον τουρισμό, στα μεταφορικά και στα εισιτήρια κινηματογράφου και θεάτρου αλλά και μείωση για γυμναστήρια και σχολές χωρού.

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 24 στο 22% σε μόνιμη βάση.

-Τον Δεκέμβριο θα καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος το διπλάσιο πόσο που θα δικαιούνταν.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα προστασία των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις:

Δείτε live τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ.

Η ομιλία στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!