μητσοτάκης-στην-κο-της-νδ-δεν-θα-υπάρξε-916399
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.11.2021 | 12:35

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν θα υπάρξει άλλο locκdown-Και επιτάξεις γιατρών αν χρειαστεί

Νέο μήνυμα ότι πως η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν έστειλε και σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους, οι ανεμβολίαστοι θα προστατευθούν με ελέγχους και συνεχή τεστ και κάλεσε τους πολίτες που έχουν ήδη εμβολικασεί να κάνουν και την τρίτη δόση.

Η κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, επιμένει σε 4 βασικές θέσεις:

Δεν θα υπάρξει ξανά  άλλο lockdown στη χώρα μας, όσοι έχουν θωρακιστεί δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς. Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με πολλά τεστ.

Διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ειδικά στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο σύστημα Υγείας. Εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Υπάρχει εξουσιοδότηση από εμένα στον Πλεύρη να κινηθεί νωρίτερα. Η συνέχιση της προσπάθειας ενίσχυσης των εμβολιασμών.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές της συμπολίτευσης λέγοντας πως πρέπει να μεταφέρουν το μήνυμα στην κοινωνία πως το εμβόλιο σώζει ζωές και αυτή την στιγμή στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται ανεμβολίαστοι. «Χάνονται κάθε μέρα ζωές ανθρώπων που θα είχαν σωθεί διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Η λύση είναι στα χέρια μας» ανέφερε. «Στα χέρια του καταστηματάρχη, του δημάρχου, του ιερέα. Αντί να ζητάμε έναν αστυνομικό δίπλα μας, είναι καιρός να γίνουμε εμείς φύλακες της υγείας μας. Αυτό το μήνυμα σας ζητώ να μεταφέρετε στις περιφέρειές σας».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι πολίτες έχουν αποδεχθεί τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και τόνισε ότι είναι μέτρα τα οποία λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη με την Ελλάδα, όπως είπε, να δείχνει μεγαλύτερη αυστηρότητα.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι

-Μέσα σε δυο χρόνια η εθνική μας θέση αναβαθμίστηκε, η οικονομία μας ανατάχθηκε.

-Σήμερα οι πολίτες έχουν λιγότερα βάρη. Πληρώνουν λιγότερους φόρους, λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Παρά την πανδημία αυξάνεται έστω και οριακά ο κατώτατος μισθός. Στην πανδημία κινήθηκε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα 42 δις ευρώ. Η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες. Μαζί τους και το ΕΣΥ, που μέσα σε χρόνο ρεκόρ υπερδιπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ.

-Η χώρα μας σήμερα αποτελεί προορισμό ξένων επενδύσεων. Ενθαρρυντικό να διαπιστώνουμε τα πρώτα βήματα αναστροφής του brain drain. Ένδειξη εμπιστοσύνης στο μέλλον της πατρίδας μας.

-Παραπάνω από 2 δισ ευρώ θα φέρει στα εθνικά ταμεία η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Δραματική η κατάσταση της ΔΕΗ το 2019. Σήμερα άντλησε με αύξηση κεφαλαίου 1,35 δις ευρώ, η μετοχή της είναι στα 9 ευρώ. Είναι ισχυρή για να υποστηρίζει τους πελάτες και να γίνει εθνικός και βαλκανικός πρωταγωνιστής στην πράσινη μετάβαση που δρομολογεί η χώρα μας. Η Ελλάδα αλλάζει. Το φωνάζει το Ελληνικό, ο Ε65, ο ΒΟΑΚ.

-Η οικονομία αναπτύσσεται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από αυτό που περιμέναμε. Μείωση της ανεργίας με τον μεγαλύτερο ρυθμό αποκλιμάκωσης ανεργίας σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Θα επιμείνουμε στην πολιτική της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, προσέλκυσης επενδύσεων.

-Το συναίσθημα του μέσου Έλληνα έχει αλλάξει. Είμαι σίγουρος ότι νιώθει ισότιμος πολίτης του κόσμου γιατί η χώρα μας έχει ανακτήσει το κύρος της διεθνώς.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού είναι σε εξέλιξη