Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Lamda Hellix: «Ψήφος εμπιστοσύνης οι ξένες επενδύσεις» - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Lamda Hellix: «Ψήφος εμπιστοσύνης οι ξένες επενδύσεις»

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Lamda Hellix: «Ψήφος εμπιστοσύνης οι ξένες επενδύσεις»

Σε μία πανηγυρική εκδήλωση, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή θεμελίωσης του νέου κέντρου δεδομένων της Lamda Hellix, μέλος του πολυεθνικού ομίλου Digital Realty «Athens 3».

Η αμερικάνικη πολυεθνική μιλάει ευθέως για την πρόθεση της να καταστεί η χώρα περιφερειακός κόμβος διακίνησης δεδομένων που θα ενώνει Μ. Ανατολή και Αφρική με το σύνολο της ανατολικής Ευρώπης.

«Η Ελλάδα είναι ανοικτή στους ξένους επενδυτές, με σταθερό φορολογικό σύστημα, επενδυτικό περιβάλλον που προσελκύει ξένες επενδύσεις, προχωρά τον ψηφιακό μετασχηματισμό ώστε να μπορούμε να είμαστε σε θέση να προσελκύουμε τέτοιου είδους επενδύσεις», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε: «Είμαστε μία χώρα που μία μεγάλη ξένη εταιρεία, όπως η Digital Realty δε δυσκολεύτηκε ώστε να κάνει την εξαγορά μιας εταιρείας που είχε προχωρήσει στο κομμάτι αυτό του ψηφιακού μετασχηματισμού. Χαιρόμαστε όταν μεγάλες επιχειρήσεις έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στη συνολική δυναμική της ελληνικής οικονομίας και της προσπάθειας που κάνουμε η χώρα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτή του μετασχηματισμού».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι η χώρα να εξελιχθεί σε έναν υπερσύγχρονο κόμβο μεταφοράς δεδομένων, τονίζοντας και την σημαντικότητα της γεωστρατηγικής της θέσης. «Και με την επένδυση σας αυτή έρχεστε να προσθέσετε τη δική σας δυναμική στην εθνική προσπάθεια», σημείωσε απευθυνόμενος στα στελέχη των Lamda Hellix και Digital Realty.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!