Μητσοτάκης: Σκάνδαλο Novartis υπάρχει αλλά εσείς θα τελειώσετε πολιτικά

«Θα ήθελα να πάρουμε μια απόσταση από αυτά που συζητάμε σήμερα και δούμε τη μεγάλη εικόνα γιατί η συζήτηση δεν γίνεται σε ένα χρόνο ουδέτερο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας τα γεγονότα που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό με Σκόπια και Τουρκία, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

«Η Ελλάδα δεν είναι μια κανονική χώρα, γιατί δεν έχει μια κανονική κυβέρνηση», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Υπό άλλες συνθήκες, η χώρα μας θα μπορούσε να λειτουργεί ως ένας πυλώνας σταθερότητας. Αν η Ελλάδα είχε γίνει μια κανονική χώρα, όπως θα μπορούσε να’ ναι από το 2015, θα ήταν ένα σημείο αναφοράς, μια ελκυστική σύμμαχος», συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το ελληνικό πολιτικό σύστημα εμφανίζεται σπαρασσόμενο και αυτό είναι αποκλειστικά δικό σας επίτευγμα κ. Τσίπρα».

«Σε μια Δημοκρατία, δεν μπορείτε να «τελειώσετε» τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Εσείς όμως θα «τελειώσετε» κ. Τσίπρα πολιτικά. Με τον μόνο τρόπο που γίνεται αυτό στις δημοκρατίες. Με εκλογές, με μία κάλπη, όχι με δέκα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αλλάξατε τον εκλογικό νόμο, αλλάξατε τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού και στήνετε ένα παρακράτος. Οι πολίτες που μας παρακολουθούν – και ελπίζω να είναι πολλοί – θέλουν να μάθουν για το μέλλον τους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση παρεμβαίνει απροκάλυπτα στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Εξηγήστε μας γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής θα έπρεπε να ζητήσει τη διερεύνηση της δικής του περιόδου στο υπουργείο Υγείας.

«Η πολιτική σας καταρρέει. Σας προκαλώ κ. Τσίπρα. Φέρτε μου μια ανακοίνωσή σας, με την οποία ζητούσατε τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Εσείς πολεμούσατε την προσπάθεια εξορθολογισμού που κάναμε και πάει πολύ να εμφανίζεστε ως σταυροφόρος. Είστε το γενόσημο του παλιού πολιτικού συστήματος, φτιαγμένο με ψεύδη και σκευωρίες» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και αναγνώρισε: «Σκάνδαλο Νοβάρτις υπάρχει. Δεν το ανακάλυψαν τα λαγωνικά της κυβέρνησης, αλλά οι αμερικάνικες αρχές. Παντού στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι μέθοδοι προώθησης του φαρμάκου. Όλα τα σοβαρά κράτη, διαπιστώνοντας τα δικά τους κενά, σπεύδουν να τα θεραπεύσουν αποτελεσματικά». «Παντού, εκτός από την Ελλάδα. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδίωξαν να συσκοτίσουν το πραγματικό σκάνδαλο, μετατρέποντάς το σε πολιτική δίωξη με μάρτυρες κουκουλοφόρους» σχολίασε.

«Η δική μας θέση είναι καθαρή: Φως στο σκοτάδι», τόνισε.

«Μας πρωτομιλήσατε για την υπόθεση Novartis εδώ και ένα χρόνο. Από τότε τι κάνατε γι’ αυτό; Ποιους ελέγχους έχετε ξεκινήσει; Ποια μέτρα πήρατε κατά της εταιρείας; Τι κάνατε με το κύκλωμα των γιατρών και τις υπερσυνταγογραφήσεις; Ποιος παραπέμφθηκε; Ποιος ξηλώθηκε;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε αντί να μειωθεί.

«Κύριε Τσίπρα, σας προκαλώ ευθέως: Φέρτε μου μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν υπάρχει ούτε μία», συνέχισε.

«Δεν ήσασταν εδώ κ. Τσίπρα να ακούσετε όλους αυτούς που κατηγορείτε. Να ακούσετε τον κ. Πικραμμένο, με τρεμάμενη φωνή. Κρυφτήκατε στο γραφείο σας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας: «Αν υπάρχουν ένοχοι σε αυτή την αίθουσα αυτοί είστε εσείς. Οι κατηγορούμενοι που στάθηκαν σ’ αυτό το βήμα έγιναν κατήγοροι».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, NOVARTIS


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!