μητσοτάκης-σε-τσίπρα-μου-θυμίσατε-τον-666067
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 12.05.2022 | 14:20

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μου θυμίσατε τον Ανδρέα Παπανδρέου -Εθνικά επιζήμια η υποκρισία σας

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την αμυντική πολιτική.

Κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωσης της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «βαθιές ιδεολογικές διαφορές» με τον ΣΥΡΙΖΑ στο «πώς αντιλαμβανόμαστε την εξωτερική πολιτική της χώρας» και καταλόγισε αφόρητη υποκρισία τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όταν υπονοήσατε ότι αν ο λαός σας εμπιστεύτηκε ουσιαστικά θα κατά τη συμφωνία μου θυμίσατε τον Ανδρέα Παπανδρέου που εκλέχθηκε υποσχόμενος έξω οι βάσεις του θανάτου για να έρθει το 1983 να υπογράψει την παραμονή τους για 5 χρόνια» σχολίασε ο πρωθυπουργός.

«Αν δεν είχατε κυβερνήσει ποτέ θα μπορούσα να καταλάβω πως αυτές είναι θέσεις κόμματος που δεν έχει περάσει ποτέ από τη βάσανο της λήψης δύσκολων αποφάσεων που αφορούν τα εθνικά θέματα. Κυβερνήσατε όμως και υπάρχει καταγεγραμμένο υλικό που πιστοποιεί τον τρόπο που εσείς αντιλαμβανόσασταν τις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Το πόσο γρήγορα ξεχάσατε τις πορείες προς την αμερικανική πρεσβεία και αγκαλιάσατε τις ΗΠΑ ως στρατηγικό εταίρο της χώρας» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Μιας και κάνατε αναφορά στον τέως πρέσβη τον κ. Πάιατ επιτρέψτε μου για να καταδείξω την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια υποκρισία σας, να σας διαβάσω τι έλεγε ο κ. Πάιατ ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της αμυντικής συνεργασίας. Ρωτήθηκε για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στη συμφωνία και απάντησε: ‘’Μένω έκπληκτος γιατί έχω πει ότι αυτή η αναγέννηση των αμυντικές σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ’’’».