Μητσοτάκης σε Γεννηματά: Λες και άκουγα τον Τσίπρα. Είσαι αντίγραφο του!

  • Απο Aftodioikisi News
  • 16 Ιουνίου 2021 - 12:35
  • Comments Off

Επίθεση εναντίον της Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσαοτάκης απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από την αρχηγό του ΚΙΝΑΛ.

Παρακολούθησα, είπε ο Πρωθυπουργός, ένα κρεσέντο μηδενισμού και αφορισμού με ξεπερασμένα κλισέ και πρόσθεσε.

Σας άκουγα και νόμισα ότι άκουγα τον κ. Τσίπρα. Θα σας δώσω όμως μια συμβουλή. Οι πολίτες δεν ψηφίζουν τα πρωτότυπα γιατί να ψηφίσουν τα αντίγραφα;

Σε ότι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τολμηρές τομές που δρομολογούνται και οι οποίες κάνουν διαφανείς τις σχέσεις εργαζόμενου και εργοδότη. Οι τομές αυτές πρόσθεσε βοηθούν την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία να συναντηθούν με την Ευρώπη.

Έκανε αναφορά στην ψηφιακή κάρτα εργασίας αφού έτσι όπως είπε θα χτυπιέται η μαύρη εργασία και η εισφοροδιαφυγή αφού οι ώρες εργασίας θα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο.

Τομή πρώτη η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Θα χτυπά την αδήλωτη εργασία, τις υπερωρίες.

-Καταργείται κάθε αυθαιρεσία από κάθε πλευρά. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ, τώρα γίνεται χειροπιαστή πραγματικότητα. Τη μεταρρύθμιση αυτή πλαισιώνει η Επιθεώρηση Εργασίας. Γιατί είναι κακό να αναβαθμίζεται σε Ανεξάρτητη Αρχή η Επιθεώρηση Εργασίας; Θα κάνει ελέγχους διασταυρώνοντας τα στοιχεία της ψηφιακής κάρτας με δεδουλευμένα και άδειες. Με τη νέα δομή θα «σπάσουν κάποια παραμάγαζα».

-Κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να διευθετεί τον χώρο δουλειάς του. Αν το επιθυμεί, θα μπορεί να εργάζεται δύο ώρες περισσότερο για να μπορεί να ρυθμίζει καλύτερα τις προσωπικές του ανάγκες

-Εξίσωση των εργατοτεχνικών με τους υπαλλήλους ως προς την αποζημίωση για λόγους απόλυσης. Έπρεπε να περάσουν 101 χρόνια για να αποκατασταθεί η αδικία κατά των εργατοτεχνιτών. Όλα αυτά αλλάζουν από μια κεντροδεξιά κυβέρνηση 2 ετών που αποδεικνύεται πιο προοδευτική από τα αριστερά συνθήματα ενός αιώνα.

-Θεσπίζεται για πρώτη φορά άδεια πατρότητας 14 ημερών με αποδοχές.  Ο νέος πατέρας θα προστατεύεται από απόλυση για ένα εξάμηνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ, ΓΕΝΝΗΜΑΤ.Α ΤΣΙΠΡΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]