μητσοτάκης-πασχαλινό-μήνυμα-με-ακρίβ-1013775
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.04.2022 | 11:26

Μητσοτάκης: Πασχαλινό μήνυμα με ακρίβεια, Ουκρανία &… ολίγο Σεφέρη

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες, παντού στον κόσμο, γιορτάζουμε το φετινό Πάσχα, μετατρέποντας σε ώριμη δύναμη το διπλό μήνυμά του: της καρτερίας που συμβολίζει η Εβδομάδα των Παθών. Αλλά και της ελπίδας που φέρνει το Φως της Ανάστασης, αναφέρει ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του για το Πάσχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει πως «η σκέψη μας, σήμερα, στρέφεται στους ελεύθερους – πολιορκημένους Ουκρανούς. Που εξακολουθούν να δέχονται επίθεση από τους ομόθρησκους Ρώσους εισβολείς. Και, ταυτόχρονα, σε όλα τα δεινά που φέρνει αυτός ο πόλεμος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η πασχαλινή χαρά, όμως, γίνεται σύμμαχος απέναντι και στις δικές μας δυσκολίες. Με πρώτη την ακρίβεια. Για την οποία, ήδη, η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί. Και θα συνεχίσει να το κάνει, για όσο διάστημα χρειαστεί. Το υπόσχομαι!

Η σημερινή γιορτή μάς βρίσκει ενωμένους. Έτσι ενωμένοι, άλλωστε, ξεπεράσαμε τις εθνικές προκλήσεις. Την πανδημία. Και όλες τις περιπέτειες που προηγήθηκαν. Έτσι μπορούμε να γιορτάσουμε για πρώτη φορά μακριά από την απειλή του κορωνοϊού που απομακρύνεται. Να βαδίσουμε μπροστά. Και έτσι πρέπει να μείνουμε.

Το ελληνικό Πάσχα “είναι η υψηλότερη μορφή της Άνοιξης” έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης. Ας υποδεχτούμε, λοιπόν, αυτήν την άνοιξη με ελπίδα. Με αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση. Κι ας κάνουμε το ερχόμενο καλοκαίρι πιο αισιόδοξο. Πιο αισιόδοξο για την πατρίδα μας και για καθέναν ξεχωριστά.

Χριστός Ανέστη! Με υγεία, δύναμη και προκοπή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται. Χρόνια Πολλά!» εύχεται ο πρωθυπουργός.