Μητσοτάκης: Μικρότερο κράτος ίσον απολύσεις

«Δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του Δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους», σημείωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», με τίτλο «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990 – 1993».

Πέραν της ανάγκης για δραστικό περιορισμό του κράτους, ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε και για την ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας και της αντιμετώπισης της καθημερινότητας από την κυβέρνηση. «Ο ιδιωτικός τομέας παλεύει απεγνωσμένα, τον πνίγει, ίσως περισσότερο από ποτέ, η γραφειοκρατία», είπε.

Αναφορικά με την ανάπτυξη, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως ναι μεν «δε θα βουλιάξουμε», ωστόσο η ανάκαμψη θα αργήσει να έρθει με τους ρυθμούς που βαδίζουμε. Και για αυτό, «πρέπει να δώσουμε τη μάχη μαζί, χωρίς αντεγκλήσεις, χωρίς να μας απασχολούν θέματα που δεν έχουν ουσία, κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις του έθνους».

Το ΠΑΣΟΚ φταίει για τη σημερινή κατάσταση

Η σημερινή οικονομική κρίση έχει τις ρίζες της στην αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία, υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης. Ήταν, όπως ανέφερε απόψε, «η μοιραία επιλογή της βελτίωσης του επιπέδου της ζωής του λαού, μέσω της αύξησης του δημοσίου χρέους», πολιτική που, όπως είπε, συνεχίστηκε επί δεκαετίες και μας έφερε στη σημερινή κρίση.

Θα είχα σώσει τη χώρα, εάν δε με είχε ανατρέψει ο Σαμαράς

Όπως επισήμανε, η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική, εάν ο σημερινός Πρωθυπουργός δεν τον είχε ανατρέψει. «Δεν είχα δώσει καμία υπόσχεση στον ελληνικό λαό. Είχα πει την αλήθεια μερικές φορές μέχρις ωμότητος, και είχα προετοιμάσει κατά το δυνατόν τον κόσμο για τον ανηφορικό δρόμο», υποστήριξε.

Απεργίες, διαδηλώσεις, μασκοφόροι στη Χαλκιδική, καταλήψεις βλάπτουν την οικονομία

«Πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε τη δημοκρατική νομιμότητα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόζει το νόμο της Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο οι παράνομες απεργίες, οι βίαιες διαδηλώσεις, οι καταλήψεις και το κύμα των παράνομων μεταναστών που μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε γκέτο. Θανάσιμο πλήγμα για την οικονομία είναι η επίθεση μασκοφόρων στη Χαλκιδική αλλά και το σύνθημα «Δεν Πληρώνω»», υπογράμμισε.

Η ασυδοσία της Αριστεράς «έθρεψε» τη Χρυσή Αυγή

Αν και είμαστε μια χώρα που ο φασισμός δεν έβγαλε ρίζες, ωστόσο, δεν πρέπει να υποτιμούμε το «φαινόμενο της Χρυσής Αυγής», είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ για να επιτεθεί στην Αριστερά λέγοντας: «Είναι βέβαιον ότι – κατά μεγάλο μέρος – οφείλεται στην ασυδοσία της Αριστεράς, που επικρατούσε επί πολλά χρόνια. Αυτή έδωσε το κακό παράδειγμα της ασέβειας στο νόμο της Δημοκρατίας. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πάντες, πρέπει να καταλάβουν».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!