μητσοτάκης-κυνηγά-την-αυτοδυναμία-κα-1011446
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 15.05.2022 | 09:03

Μητσοτάκης: Κυνηγά την αυτοδυναμία και ψάχνει εκλογικό αιφνιδιασμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το ταξίδι στις ΗΠΑ, τη συνάντηση με τον Μπάιντεν και την ομιλία στο Κογκρέσο αλλά το βλέμμα του παραμένει στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό.

Δύο στόχους έχει, όπως έδειξε η παρουσία του στο συνέδριο της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός.

Ο ένας είναι να επιστρέψει και μάλιστα δριμύτερη η λογική της αυτοδυναμίας. Αυτή η αναφορά στις κυβερνήσεις συνεργασίας ήταν βούτυρο στο ψωμί της χαλαρής ψήφου που αποτελούσε θανάσιμο κίνδυνο. Δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Μητσοτάκης ούτε στο συνέδριο αλλά ούτε και μετά από αυτό έχει αναφερθεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Το μήνυμα του λοιπόν άλλαξε. Νυν υπέρ πάντων ο αγών για την αυτοδυναμία.

Ο άλλος είναι να καταφέρει ένα εκλογικό αιφνιδιασμό. Δύσκολο. Κανένας δεν κοιμάται. Και δεν είναι λίγοι όσοι παρατήρησαν ότι η αναφορά του στην εξάντληση της τετραετίας δεν είχε και τόσο κατηγορηματικό ύφος. Αλλά πέρα από το ύφος υπάρχει και η πραγματικότητα της πληροφορίας. Που λέει ότι ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να ξεκινήσει περιοδείες. Και ότι κομματικά κλιμάκια στα οποία θα συμμετέχει και ένας, το λιγότερο, υπουργός θα αλωνίσουν τη χώρα. Επίσης το Μαξίμου διεμήνυσε στην Πειραιώς ότι ο κομματικός μηχανισμός θα είναι πρέπει να είναι πανέτοιμος το φθινόπωρο.

Προφανώς ψάχνει το ξέφωτο για εκλογές. Και αν το βρει τον Σεπτέμβριο θα το αξιοποιήσει.