Μητσοτάκης κατά Κυβέρνησης: Διορισμοί, ρουσφέτια και κατάργηση της αξιολόγησης

Για διορισμούς, ρουσφέτια, μετάθεση – ουσιαστικά κατάργηση – της αξιολόγησης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι με τον τόπο αυτό οι κυβερνώντες δίνουν των νυν υπέρ πάντων αγώνα ώστε όταν εγκαταλείψουν την «καρέκλα» να έχουν υποστεί τη «μικρότερη ήττα».

Μιλώντας προς τους τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους κάλεσε σε διαρκή επαγρύπνηση και έθεσε το κόμμα σε «εκλογικό συναγερμό».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «έρχονται εκλογές κάθαρσης. Οι κάλπες έρχονται και οι εκλογές πλησιάζουν. Θα είναι εκλογές κάθαρσης. Η χώρα διψάει για αλήθεια. Η ΝΔ βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα».

Ειδικότερα, στην ομιλία του, σημείωσε:  «Η συνολική εικόνα που δείχνει η Κυβέρνηση είναι ότι λειτουργεί με έναν και μόνο σκοπό: την με κάθε τρόπο παραμονή της στην εξουσία. Νυν υπέρ πάντων η καρέκλα, μέχρι τη στιγμή που θα κρίνει ότι, αποχωρώντας, θα έχει υποστεί τη μικρότερη δυνατή ήττα. Ακριβώς και γι’ αυτό οργανώνει από τώρα το ανάχωμα της υποχώρησής της. Διορισμοί και ρουσφέτια, μετάθεση – ουσιαστικά κατάργηση – της αξιολόγησης, κατάργηση της αξιολόγησης και στην Παιδεία, κομματική πελατεία, εξυπηρετήσεις συμφερόντων, όλα επιστρατεύονται για να αποφύγει την οριστική συντριβή. Για να κρατήσουν, ίσως, κάποιο ρόλο μέσα στο υπονομευμένο περιβάλλον που έχουν ήδη προδιαγράψει.

Στο όνομα, όμως, του δικού τους ταπεινού μικροκομματικού συμφέροντος τραυματίζουν το σώμα του ίδιου του πολιτεύματος. Τσαλαπατούν το δημοκρατικό, κοινοβουλευτικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης. Αντικαθιστούν την αλήθεια με τη δημαγωγία και δηλητηριάζουν τη σκέψη των πολιτών. Και πότε με μεθόδους υπόγειων, παρακρατικών μηχανισμών και πότε με λαϊκίστικες κορώνες, βαφτίζουν «ηθική» τη δική τους ανήθικη κομματική ίντριγκα. Όσο για τα τρικ των τάχα διαφοροποιήσεων μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, είναι ανάξιο λόγου. Ήταν, είναι και θα είναι σύμμαχοι στο κυνήγι της εξουσίας».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη για «διγλωσσία και ανικανότητα να ασκήσει πιέσεις για την άμεση επιστροφή τους».

Επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ: «Είναι σημαντικά τα εθνικά μας ζητήματα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι αυτή την ώρα. Και μαζί μας να είναι ενωμένη και η ομογένεια. Απαιτείται ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα και μια κυβέρνηση που να μπορεί να διαβάζει τις κρίσης».

Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό, έκανε λόγο για κυβερνητικό «αλαλούμ» που πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις ως προς τη χάραξη κοινής εξωτερικής πολιτικής.

«Στο ζήτημα των Σκοπίων η κυβέρνηση θυμίζει Βαβέλ. Αδυνατεί να διατυπώσει ενιαία γραμμή. Στα υπόλοιπα ζητήματα της αρμοδιότητάς του ο κ. Καμμένος εμφανίζεται μόνο για να κάνει δηλώσεις και να πετάει λάσπη Αποδεικνύονται λίγοι, όμως όταν μιλάμε για τα εθνικά μας θέματα το “λίγος” σημαίνει “επικίνδυνος”».

Μιλώντας, εξάλλου, για το σκάνδαλο Novartis, και την αποχώρηση των «γαλάζιων» βουλευτών από την Προκαταρκτική της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Τα χθεσινά ευτράπελα που έγιναν στη Βουλή έφεραν σύσσωμη την Αντιπολίτευση απέναντί της. Εμείς θέλουμε τα πάντα να έρθουν στο φως. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρύβει τους «προστατευόμενους μάρτυρες» με σκοπό να επιστρέψει ο φάκελος στη Δικαιοσύνη, όπως είχε προσχεδιάσει. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙΙ