μητσοτάκης-κάποιες-εκλογές-θα-γίνουν-1130323
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 31.01.2023 | 13:48

Μητσοτάκης: Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα

Άλλος ένας «γρίφος» Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους που καλύπτουν την επίσκεψή του στο Τόκιο, σε ερώτηση για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, απάντησε αινιγματικά ότι «κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα».

Έτσι, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του δίνοντας μια ακριβή ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά συνεργάτες του σχολιάζουν ότι βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού «Μαραθωνίου», κάνοντας λογοπαίγνιο με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον Μαραθώνα λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

Οι ίδιοι συνεργάτες σημείωναν ότι η επίσκεψη στην Ιαπωνία είναι το τελευταίο μεγάλο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό πριν από τις κάλπες. Αντιθέτως πρόσθεταν θα κάνει τις επόμενες βδομάδες πολλές (προεκλογικές) περιοδείες εντός της χώρας.

Ως προς τη σιβυλλική δήλωση του πολιτικοί αναλυτές σημείωναν ότι μπορεί να σημαίνει: Είτε ότι οι πρώτες εκλογές θα γίνουν σε χρόνο πριν από το Πάσχα – δηλαδή στις 2 ή 9 Απριλίου –  και θα ακολουθήσουν οι δεύτερες κάλπες μετά είτε ότι ο χρόνος των εκλογών πάει λίγο προς τα πίσω, για μετά το Πάσχα στις 7 ή 14 Μαϊου. Ωστόσο οι συγκεκριμένες ημερομηνίες μπορεί για τον Απρίλιο να φέρουν τις πρώτες κάλπες και ότι αφορά τον Μάϊο τις δεύτερες…