Μητσοτάκης: Υπάρχει ακόμα «λίπος» στο Δημόσιο -Επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

Αφού υπάρχει ακόμα λίπος στο δημόσιο τομέα, αποδεικνύεται χωρίς «αμφιβολία ότι η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερους φόρους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη του, στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

Συγκεκριμένα ο Κ. Μητσοτάκης, σημείωσε ότι σε δημοσιονομικό επίπεδο, η ΝΔ προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές ότι χρειάζονται χαμηλότεροι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού. «Ενώ υπάρχει ακόμα λίπος στο δημόσιο τομέα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερους φόρους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Νέα Δημοκρατία θα προωθήσει ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δεν θα «δώσει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει» σημείωσε αμέσως μετά, δείχνοντας ότι στο στόχαστρο της ΝΔ είναι οι περαιτέρω περικοπές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η συρρίκνωση του κράτους, τόνισε ότι η ΝΔ: «Θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους και θα επιδιώξει ιδιωτικοποιήσεις, που στέλνουν το μήνυμα η Ελλάδα είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις (open for business)».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «ακόμα κι αν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνεται», και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων διότι έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεν πιστεύει».

Η χώρα χρειάζεται νέες εκλογές, σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τα «υπερβολικά» δημοσιονομικά μέτρα που ζητούν οι πιστωτές για το 2019 και το 2020.

«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το τίμημα που η Ελλάδα δυστυχώς πρέπει να πληρώσει για την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία άρα εξαρτάται από τον ίδιο να φέρει αποτελέσματα».

Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές προκειμένου να αποκτήσει μια καλύτερη κυβέρνηση «που θα αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για να βγάλει την Ελλάδα από αυτό το χάλι», σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά είπε: «Πάντως, είμαι πεπεισμένος ότι εάν γίνονταν τώρα θα κερδίζαμε».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΛΙΠΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!