Μητσοτάκης: Η ανεργία δεν μειώνεται με συμβασιούχους στο Δημόσιο (βίντεο)

Στο θέμα των συμβασιούχων του Δημοσίου αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Κοζάνη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ.Μητσοτάκης: «Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με κάποιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου που κρατούν όμηρους κάποιους συμβασιούχους για να έρθει μετά η κυβέρνηση να τους κλείσει το μάτι λέγοντας τους ότι θα σας μονιμοποιήσω γνωρίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει γιατί παραβαίνει το Σύνταγμα», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο μέσα από επενδύσει σε κλάδους όπου η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Yπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα με συνέντευξή της στην ΕΡΤ η υΠΔΑ Μ.Ξενογιαννακοπούλου είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο της ΝΔ ότι έχει σχέδιο για «συρρίκνωση του κράτους και ιδιωτικοποίηση τομέων του κράτους ανεξαρτήτως των αναγκών της κοινωνίας».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ για το θέμα των συμβασιούχων: 

Δεύτερη προτεραιότητά μας, μιλήσαμε ήδη για αυτό, είναι οι επενδύσεις.  Επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις.  Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση εάν δεν γίνει μια έκρηξη επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα. Μην περιμένουμε ότι το πρόβλημα της ανεργίας μπορεί να λυθεί με κάποιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου που κρατούν ομήρους κάποιους συμβασιούχους για να έρθει μετά η κυβέρνηση να τους κλείσει το μάτι και να τους πει “θα σας μονιμοποιήσω ενδεχομένως μετά” γνωρίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει διότι αντιβαίνει στο Σύνταγμα. Θέσεις απασχόλησης θα δημιουργηθούν  μόνο μέσα από επενδύσεις σε κλάδους όπου η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Εμείς θα κάνουμε εύκολες τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Θα απλοποιήσουμε σημαντικά το ρυθμιστικό περιβάλλον, θα δώσουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεννόηση με την Ευρώπη και θα έχουμε ειδικά τομεακά προγράμματα, όπως αυτά για τα οποία μιλήσαμε, για να μπορεί κάθε κλάδος, αλλά και κάθε Περιφέρεια να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, κυρίως για τα νέα παιδιά τα οποία είναι πραγματικά πολύ-πολύ στενάχωρο όταν αναγκάζονται να φύγουν από την Πατρίδα μας για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

Δείτε τα όσα είπε ο Κ.Μητσοτάκης στο 25:27

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!