Μητσοτάκης για συμβασιούχους: Δεν θα δεχθούμε παράνομες μονιμοποιήσεις

Η ΝΔ δεν θα δεχθεί παράνομες μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ουσιαστικά προεξόφλησε, την απόλυση όσων συμβασιούχων πιθανά επιχειρήσει να μονιμοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προβάλλοντας την θέση του κόμματος του, που κάνει λόγο για «παράνομες προσλήψεις».

«Δεν πρόκειται», συμπλήρωσε, «να επιτρέψουμε μετατροπές συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Το άρθρο 103 του Συντάγματος ορίζει ρητά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο ίδιος ανέφερε ότι πως η ΝΔ δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο και δεν θα κάνει μειώσεις μισθών, στην περίπτωση που αναλάβει την κυβερνητική εξουσία.Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι δεν πραγματοποιηθούν απολύσεις στο Δημόσιο και ότι θα διατηρηθεί στο 1 προς 5 η αναλογία προσλήψεων και αποχωρήσεων για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Επανεκπαίδευση υπαλλήλων

Παράλληλα, επισήμανε ότι «χρειάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις στο πλαίσιο της δημοσιονομικής ουδετερότητας, ώστε να μπορούμε να επιβραβεύουμε όσους αποδίδουν καλύτερα. Θα προχωρήσουμε στην επιβράβευση με αξιολόγηση των καλών δημοσίων υπάλληλων» και σημείωσε:

«Θα έχουν πιο γρήγορη πρόοδο στην επετηρίδα. Θα εντοπίσουμε τους μη αποδοτικούς υπαλλήλους και θα τους βοηθήσουμε να γίνουν καλύτεροι. Δεν διαπραγματεύομαι την έννοια της κινητικότητας. Με επανεκπαίδευση των υπαλλήλων ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου».

Επίθεση στον Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «ψεύτη» και ζήτησε για μια ακόμα φορά εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστήριξε πως πίσω από τη σκληρή στάση των δανειστών κρύβεται μια συνολική αμφισβήτηση της δυνατότητας της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση.

«Οι πιστωτές ζητούν μέτρα γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Βρισκόμαστε σε συνολική σκλήρυνση της στάσης τους. Τώρα έρχεται ο λογαριασμός για τα δύο χρόνια ανικανότητας και ψεμάτων. Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στις διαρθρωτικές αλλαγές. Υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα αμφισβήτησης του πυρήνα της συμφωνίας της χώρας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την απορία γιατί η κυβέρνηση δεν έχει κλείσει τόσο καιρό τα ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση και τα οποία έχουν να κάνουν με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

«Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται. Είναι εγκλωβισμένη. Ο κόσμος ξέρει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ψεύτης. Υπάρχουν 3 λέξεις που περιγράφουν την κυβέρνηση: Ψέματα, ανικανότητα και φόροι» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας και πάλι εκλογές.

Χαρακτηρίζοντας «παράλυτη» την κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο κ. Τσίπρας δεν είναι σε θέση να οδηγήσει τη χώρα στις αγορές το 2018, επισημαίνοντας πως ήδη στο εξωτερικό έχουν επανέλθει τα σενάρια ενός Grexit. «Όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να βγει η χώρα από την κρίση» είπε, κλείνοντας μάλιστα και κάθε συζήτηση για συναίνεση σε νέα μέτρα.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης. Συναίνεση δεν θα υπάρξει. Αν ο κ. Τσίπρας προχωρήσει σε μέτρα, μόνος του θα πρέπει να τα περάσει. Αν δεν τα καταφέρει, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για μεγάλους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζει η χώρα.

Κάλεσε μάλιστα τον κ. Τσίπρα να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση. «Ο Τσίπρας ή θα κλείσει την αξιολόγηση σήμερα ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Το να μην κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο θα είναι εγκληματική επιλογή. Θα αφήσει τη χώρα να σέρνεται. Η επιλογή αυτή που δεν έχουμε καθαρή λύση είναι μια επιλογή εγκληματική για τη χώρα που επαναφέρει από την πίσω πόρτα το σενάριο του Grexit» είπε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα υπερβολικές τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα, απαιτήσεις πάντως οι οποίες, όπως είπε, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης.

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε σε μνημόνια. Και άλλοι μπήκαν και βγήκαν. Στην Κύπρο, μια κυβέρνηση αποφασισμένη υλοποίησε μεταρρυθμίσεις, δεν αύξησε φόρους. Για κάθε μείωση φόρων πρέπει να προσδιορίζουμε μείωση δαπανών. Εγώ προσδιόρισα από που θα κόψουμε δαπάνες. Χρειαζόμαστε άλλο μίγμα πολιτικής. Μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος. Πιστεύω ότι οι εταίροι δεν είναι παράλογοι, αν έχουν απέναντι μια κυβέρνηση σοβαρή θα ακούσουν τί έχουμε να τους πούμε. Πιστεύω στην επιθετική πολιτική μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο pρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζοντας εφικτό σενάριο τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στο Αιγαίο και την προκλητικότητα της Αγκυρας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η χώρα έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με ένταση, επισημαίνοντας πως πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και εθνική αυτοπεποίθηση. «Δεν είναι ώρα για κορώνες και δημόσιες δηλώσεις. Η Ελλάδα στέλνει μήνυμα καλής γειτονίας και φιλίας αλλά μέσα στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων και του δικαίου. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος για σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, δεν αισθάνομαι ότι είμαστε σε κενό ενημέρωσης» είπε υπενθυμίζοντας πως το ζήτημα της μη έκδοσης των 8 αφορά στο κράτος δικαίου και δεν αφορά στην εξωτερική πολιτική. «Η δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα, η Ελλάδα είναι κράτος με θεσμούς και αρχές» είπε. Μάλιστα, τόνισε πως δεν μπορεί να φανταστεί ότι ο πρωθυπουργός έδωσε υπόσχεση στον Ερντογάν όταν αυτό το θέμα αφορά τη δικαιοσύνη, όπως έχει δηλώσει η τουρκική πλευρά.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η συμφωνία που έχει κάνει η Τουρκία είναι συνολικά με την ΕΕ και έχει και οικονομικό αντικείμενο. «Δρομολογήθηκε ως ένα αναγκαίο εργαλείο για να σταματήσουν οι εισροές προς την Ελλάδα. ‘Ενας λόγος που δεν δουλεύει έχει να κάνει με τις καθυστερήσεις από την πλευρά της Ελλάδας. Υπάρχει τεράστια διαχειριστική ανικανότητα συνολικά στο θέμα του προσφυγικού» τόνισε υπενθυμίζοντας καταγγελίες για κακοδιαχείριση.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως περιγράφουν μία πλήρη ανατροπή του σκηνικού και δείχνουν μια κοινωνία φοβισμένη, που δεν ακούει, που δεν εμπιστεύεται. «Εισπράττω αυτή τη δυσαρέσκεια. Εμείς λέμε ότι θα πούμε στον λαό την αλήθεια. Δεν θα αναλάβουμε δεσμεύσεις που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε» τόνισε δίνοντας έμφαση στις αλλαγές που πραγματοποιούνται στη ΝΔ και στην προσέλκυση νέων ανθρώπων που δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με την πολιτική.

Οσον αφορά τα ζητήματα των αγροτών, έκανε λόγο για την ανάγκη ουσιαστικών παρεμβάσεων στον πρωτογενή τομέα και τους κάλεσε να μην επιβαρύνουν με τις κινητοποιήσεις τους το κοινωνικό σύνολο. Τέλος, όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει στοχοποιήσει τον Τύπο, φάνηκε όμως απρόθυμος να δεχθεί οποιαδήποτε ρύθμιση για τον ΔΟΛ.

«Υπήρχαν ζητήματα σχετικά με τον τρόπο που συγκροτήματα είχαν πρόσβαση σε δανεισμό, υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα αλλά δυσκολεύομαι να αποδεχτώ οποιαδήποτε ρύθμιση αφορά μόνο έναν κλάδο. Δοκιμάζονται πολλοί κλάδοι. Είναι δύσκολο να κάνεις διακρίσεις μεταξύ εργαζομένων» τόνισε.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!