Μητσοτάκης για Αρναουτάκη: Με τον Σταύρο έχουμε πολύ καλή σχέση

Συνέντευξη στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης και τη δημοσιογράφο Ελπίδα Κατσαράκη παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της ΝΔ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας όμως πως δεν θα συμπεριφερθεί διαφορετικά στους αντίπαλους ιδεολογικά Δημάρχους και Περιφερειάρχες, κάνοντας ειδική αναφορά στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κοιτάξτε, 12 Περιφερειάρχες που εκλέχτηκαν προέρχονται  από την Νέα Δημοκρατία. Η εξαίρεση είναι ο Σταύρος. Αλλά με τον κ. Αρναουτάκη έχουμε πολύ καλή σχέση. Σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι εκλέχτηκε με άλλη πολιτική στήριξη δεν επηρεάζει τον τρόπο που θα αντιμετωπίσω τον κ. Αρναουτάκη, και το ίδιο ισχύει προφανώς και για όλους τους Δημάρχους και για όλους τους Περιφερειάρχες. Είναι ένας έμπειρος άνθρωπος. Έχει άποψη για τα αναπτυξιακά της Κρήτης. Έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε μαζί».

 

Επίσης αναφέρθηκε αρκετά στον Κωσταντίνο Μητοστάκη μιας και η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πατρικό του στην Κρήτη. Συγκεκριμένα ανέφερε πως » Είμαστε όλοι προϊόν των εμπειριών μιας ολόκληρης ζωής. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας άνθρωπος που έζησε μια γεμάτη και εξαιρετικά ταραχώδη ζωή, με πάρα πολλές διακυμάνσεις. Πέρασε από πολύ μεγάλες δυσκολίες, νέος 25 χρονών καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Γερμανούς. Νομίζω ότι αυτό τον έκανε πολύ δυνατό ψυχικά και πολύ ψύχραιμο άνθρωπο, αλλά πάντα η καρδιά του ήταν στα Χανιά».

Σε ότι έχει να κάνει με την Τούρκικη προκλητικότητα το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.  Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά την Κύπρο, αφορά την Ελλάδα, αφορά την Ευρώπη. Αφορά την Ευρώπη όχι μόνο επειδή η Ευρώπη επιδεικνύει αλληλεγγύη σε ένα κράτος-μέλος της, αλλά και επειδή υπάρχει μία κοινή ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική, η οποία αναδεικνύει τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου ως καθοριστικής σημασίας για την προμήθεια υδρογονανθράκων για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, είναι απολύτως λογικό η Ευρώπη να ευαισθητοποιείται στο ζήτημα αυτό των παραβιάσεων. Από την πρώτη στιγμή, είχα ζητήσει κυρώσεις σε περίπτωση που θα υπήρχε κλιμάκωση. Υπάρχει κλιμάκωση. Η απόφαση είναι θετική. Είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα το οποίο γίνεται. Πρέπει τώρα να αξιολογήσουμε αν αυτή η «απειλή» οδηγήσει την Τουρκία σε μία αλλαγή συμπεριφοράς και αν δεν την οδηγήσει, να περάσουμε πια από τα λόγια σε συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα έχουν κόστος για την Τουρκία. Ειδικά σε μία εποχή όπου η Τουρκική οικονομία είναι αρκετά ευάλωτη». Σε ότι έχει να κάνει με την μεγάλη επιτυχία της ΝΔ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Κοιτάξτε, 12 Περιφερειάρχες που εκλέχτηκαν προέρχονται  από την Νέα Δημοκρατία. Η εξαίρεση είναι ο Σταύρος. Αλλά με τον κ. Αρναουτάκη έχουμε πολύ καλή σχέση. Σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι εκλέχτηκε με άλλη πολιτική στήριξη δεν επηρεάζει τον τρόπο που θα αντιμετωπίσω τον κ. Αρναουτάκη, και το ίδιο ισχύει προφανώς και για όλους τους Δημάρχους και για όλους τους Περιφερειάρχες. Είναι ένας έμπειρος άνθρωπος. Έχει άποψη για τα αναπτυξιακά της Κρήτης. Έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε μαζί.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, ΣΧΕΣΕΙΣ, ΚΑΛΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!