Μητσοτάκης για ακρίβεια: Πρόσκαιρο φαινόμενο- υποχώρηση το πρώτο τρίμηνο του 22 - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
22
Νοέμβριος
Back

Μητσοτάκης για ακρίβεια: Πρόσκαιρο φαινόμενο- υποχώρηση το πρώτο τρίμηνο του 22

Όταν μιλάμε για την ακρίβεια να είμαστε ακριβείς. Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι στο ζήτημα αυτό δεν χωράνε υπερβολές και λαϊκισμοί

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για παγκόσμια κρίση τιμών και έκανε λόγο για πρόσκαιρο φαινόμενο.

Εκτίμησε μάλιστα ότι τα αρχίσει να υποχωρεί, να αποκλιμακώνεται το πρώτο τρίμηνο του 2002

Η Ελλάδα στο θέμα αυτό πηγαίνει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το καλάθι της νοικοκυράς στην Ελλάδα, τόνισε, είναι φθηνότερο από άλλες χώρες.

Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 4,1% και την Ελλάδα στο 2,8% και χώρες όπως η Ισπανία 5,4%.

Πήραμε μέτρα για την ακρίβεια

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη δράση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα στη λήψη μέτρων αιχμής για την ενέργεια και επειδή το εισόδημα των νοικοκυριών είχε θωρακιστεί τα προηγούμενα δύο χρόνια. Πρώτη η Ελλάδα, από την παρουσία μου στη ΔΕΘ, ανακοίνωσε κρατική επιδότηση στο ρεύμα. Διπλασιάσαμε την ενίσχυση των κοινωνικών τιμολογίων Η στήριξη που παρέχουμε για δαπάνες ρεύματος και θέρμανσης είναι 680 εκατ. ευρώ. Είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν δοθεί στην Ευρώπη. Και το επίδομα θέρμανσης φέτος θα είναι διπλάσιο και με αντικειμενικά κριτήρια, επεσήμανε

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μέτρα που πήρε η κυβέρνηση όπως το 6% ΦΠΑ στις ζωοτροφές, μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε μέσα μεταφορές, οι ειδικές παρεμβάσεις για τους νέους. Αναφέρθηκε στην κατάργηση τέλους κινητής τηλεφωνίας, στο πρώτο ένσημο που προσφέρει ευκαιρία για δουλειά στους νέους.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναλαμβάνοντας  ότι εκτός από την αύξηση που έχει αποφασιστεί, θα υπάρξει εντός του έτους και 2η αύξηση για τους χαμηλόμισθους συμπολίτες μας.
Την ίδια ώρα, όπως είπε  υπό την εποπτεία του υπουργείου Ανάπτυξης εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά για να μην υπάρξει μόνιμη κερδοσκοπία

Η συζήτηση στη Βουλή πραγματοποιείται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μετά από πρωτοβουλία του αρχηγού Αλέξη Τσίπρα 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!