ΡΟΗ
προηγ επομ

Μητσοτάκης: Έως το τέλος του χρόνου θα είμαστε οριστικά εκτός κρίσης

  • Απο stergios
  • 30 Ιουνίου 2019 - 13:35
  • Comments Off

«Δεν θα χάσω ούτε μία μέρα» δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην «Καθημερινή της Κυριακής» και εμφανίζεται έτοιμος να εφαρμόσει «ένα αναλυτικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας» και με «κλειδωμένη» την αρχιτεκτονική της νέας κυβέρνησης καθώς και έτοιμο νομοθετικό έργο για ένα χρόνο.

«Ο λαός θα κρίνει αν θα μας δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να αλλάξουμε τα πράγματα… Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι, ότι δεν ξέραμε. Προφανώς θα υπάρξουν εκπλήξεις αλλά δεν θα πέσουμε από τα σύννεφα», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιδιώκει όπως υπογραμμίζει μέχρι το τέλος του χρόνου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει βγει οριστικά από την κρίση. Λέει χαρακτηριστικά ότι στο τέλος του δεύτερου εξαμήνου στόχος είναι να είμαστε «σε ένα σημείο που δεν θα αμφισβητεί κανένας ότι η Ελλάδα έχει βγει οριστικά από την κρίση. Και αυτό να αντανακλάται στο κόστος δανεισμού και στις αναβαθμίσεις των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης, στην πρώτη αντίδραση της οικονομίας στις παρεμβάσεις που θα κάνουμε».

«Σήμερα και η χώρα δείχνει ότι είναι έτοιμη για κάτι αντίστοιχο, να αλλάξει πίστα» λέει ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην αλλαγή της εικόνας της ΝΔ και προσθέτει «τίποτε από όλα αυτά δεν ήταν εύκολο, ούτε δεδομένο. Ούτε ότι ο κ. Τσίπρας θα βρισκόταν δέκα μονάδες πίσω κι εμείς θα ήμασταν στη θέση να διεκδικούμε αυτοδυναμία».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται και στο «πρότζεκτ 2021» και στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Αμέσως μετά τις εκλογές, όπως λέει ο πρόεδρος της ΝΔ «θα προχωρήσω στη σύσταση μιας εθνικής επιτροπής με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα».

«Η επιτροπή αυτή θα αναλάβει την προετοιμασία του 2021, της χρονιάς δηλαδή που θα γιορτάσουμε τιμώντας τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πατρίδας μας με την Ελληνική Επανάσταση. Έχει ήδη γίνει προεργασία από το επιτελείο μου και στόχος μας είναι το 2021 να είναι μια χρονιά γιορτής για όλο τον ελληνισμό. Θα διοργανωθούν εκδηλώσεις όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με κεντρικό στόχο να ξανασυστήσουμε μια αναγεννημένη και φωτεινή Ελλάδα σε όλον τον κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη ξεχωρίζουν και οι αναφορές στη ΔΕΗ. Αναφερόμενος στο θέμα, λέει πως η κυβέρνηση αφού πρώτα πολέμησε το σχέδιο της ΝΔ για τη «μικρή ΔΕΗ», τελικά την κατέστρεψε. Τονίζει πως θα αναζητηθούν ευθύνες τόσο από τη Διοίκηση της ΔΕΗ όσο και από την διοίκηση του Υπερταμείου και σημειώνει: «Η ΝΔ θα διασώσει τη ΔΕΗ αλλά δεν μπορούν να μην ελεγχθούν όσοι κατέστρεψαν οικονομικά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας ζημιώνοντας με πρωτοφανή τρόπο την περιουσία του Έλληνα φορολογούμενου».

Οι οξύτατες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ και το μέλλον της επιχείρησης έχουν αναδειχθεί σε κεντρικό ζήτημα της πολιτικής αντιπαράθεσης μία εβδομάδα πριν από την κάλπη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΚΡΙΣΗ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΕΗ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!