Μητσοτάκης: Ελλάδα & Βουλγαρία στον δρόμο της ειρήνης και της ανάπτυξης

Ελλάδα και Βουλγαρία μοιράζονται ένα «στέρεο κοινό παρελθόν και ένα ευοίωνο κοινό μέλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ, στο πλαίσιο της 4ης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών στην Αλεξανδρούπολη.

powered by Rubicon Project
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ ως ευκαιρία να επιβεβαιωθεί η άριστη διμερής συνεργασία. «Έχουμε αποφασίσει να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο της ειρήνης και της ανάπτυξης στις χώρες μας, στα Βαλκάνια και σε όλη την ευρύτερη περιοχή» είπε, σημειώνοντας πως αυτό δηλώνει η κοινή διακήρυξη για την στρατηγική εταιρική σχέση σε όλα τα επίπεδα από την ενέργεια, τις μεταφορές και το εμπόριο, μέχρι τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στην ισχυρή επιχειρηματική παρουσία της Ελλάδας στη Βουλγαρία, σημειώνοντας ότι η χώρα μας είναι είναι η έκτη επιχειρηματική δύναμη στη γειτονική χώρα.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι αυτή η οικονομική παρουσία της Ελλάδας μπορεί να μεγεθυνθεί, καθώς η ελληνική οικονομία επενδύει στην εσωστρέφεια, αλλά και να αντιστοιχηθεί με περισσότερες βουλγαρικές επενδύσεις στη χώρα μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΡΗΝΗΣ, ΔΡΜΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!