μητσοτάκης-είναι-δύσκολο-να-πείσω-ότι-1038413
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.06.2022 | 16:59

Μητσοτάκης: Είναι δύσκολο να πείσω ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές

«Είναι πολύ δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές»*. Αυτό ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, απατώντας στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός είπε μια μεγάλη αλήθεια! Είναι πράγματι δύσκολο να μας πείσει ότι δεν θα γίνουν εκλογές… Γιατί ο ίδιος μας έπεισε ότι θα γίνουν όταν πρόσφατα περιέγραψε του λόγους που μπορούν να τον οδηγήσουν σε αυτή την απόφαση… Τι μας είπε; «Ναι, θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας, αλλά κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης»… Μας περιέγραψε δηλαδή ότι θα πάει στις κάλπες εξαιτίας της έντασης της πολιτικού λόγου.

Τοξικότητα αλά Μαξίμου

Και αφού μας είπε τους λόγους. Έβαλε δύο μέρες μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου να δυναμιτίσει πλήρως το κλίμα. Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στον Τσίπρα είπε «από την πολιτική τοξικότητα αποφάσισε να περάσει στην επόμενη πίστα: τον βούρκο». Και μια μέρα μετά ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον Τσίπρα για κλιμακούμενη προσπάθεια να πλήξει τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τον πολιτικό βίο με ένα σχέδιο «τραμπισμού α λα γκρέκα»!!!

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που δεν μπορείτε να μας πείσετε ότι δεν θα πάμε σε εκλογές κ. Μητσοτάκη. Αλλά ούτε και τους υπουργούς σας δεν μπορείτε να πείσετε που στήνουν τη μετά την άλλη προεκλογική εκδήλωση μέσα στο καλοκαίρι;

https://www.aftodioikisi.gr/politiki/synodos-koryfis-i-synenteyxi-typoy-toy-kyriakoy-mitsotaki-vinteo/

Και μπορεί ο πρωθυπουργός να ισχυρίστηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά την δουλειά της» και «κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει τα μολύβια». Αλλά οι υπουργοί πλέον βασικά με τα μολύβια μετράνε ψήφους και σταυρούς, αφού η Βουλή θα κλείσει 28 Ιουλίου και μάλλον θα ανοίξει ξανά το Φθινόπωρο με νέα κυβέρνηση και νέο υπουργικό συμβούλιο.

Τελευταίο κυβερνητικό ν/σ της Κεραμέως

Μάλιστα έμπειροι κοινοβουλευτικοί συντάκτες σημειώνουν ότι το τελευταίο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί πριν κλείσει η βουλή στις 28/7 θα είναι το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση… Κάτι που επιβεβαίωσε και ο Κ. Μητσοτάκης που το μόνο νομοσχέδιο που θυμήθηκε να αναφέρει για να μας πείσει ότι οι υπουργοί συνεχίζουν το έργο τους ήταν το συγκεκριμένο.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Αναφέρω ενδεικτικά το ν/σ για την ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο εκτιμώ ότι θα ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες αλλά και μια σειρά παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα πολιτικής η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της απερίσπαστη από την όλη φιλολογία που αναπτύσσεται γύρω μας. Εξάλλου θα εισέλθουμε σύντομα στον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησής μας»…

Τελικά είναι δύσκολο να πειστούμε κύριε πρωθυπουργέ ειδικά όταν μας θυμίζετε συνεχώς ότι σε λίγες μέρες μπαίνετε στον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησής σας…

*Το ακριβές κείμενο της ερώτησης και της απάντησης (στο 9:25 του βίντεο)

Μαρία Ψαρά (STAR):* Κύριε Πρόεδρε, θα σας πάω ξανά στην εσωτερική  επικαιρότητα και θα σας ρωτήσω για τις πρόωρες εκλογές. Όλοι συζητούν για πρόωρες εκλογές με αφορμή τα όσα είπατε για την αποφυγή μιας μακράς, τοξικής προεκλογικής περιόδου. Σας ανησυχεί μήπως οι υπουργοί κατεβάσουν τα μολύβια απλώς; Και επίσης, η ένσταση λόγω της τουρκικής προκλητικότητας επιτρέπει εκλογές, και μάλιστα διπλές;
*Κυριάκος Μητσοτάκης:* Δεν έχω να προσθέσω τίποτα για το θέμα αυτό, κυρία Ψαρά. Νομίζω ότι έχω δώσει επαρκείς απαντήσεις σε συνεντεύξεις που έχω δώσει τις τελευταίες εβδομάδες. Θα πω μόνο ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με ακόμα μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική ένταση και διάθεση. Κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει κανένα μολύβι και έχουμε ακόμα πλούσια δουλειά να κάνουμε. Αναφέρω ενδεικτικά το Νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το οποίο εκτιμώ ότι θα ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και μια σειρά από παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα πολιτικής. Η Κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά την δουλειά της, απερίσπαστη από την όλη φιλολογία η οποία αναπτύσσεται γύρω μας.
Εξάλλου, θα εισέλθουμε σύντομα στον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησής μας. Έχω πια αρκετή εμπειρία να γνωρίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορώ να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός, καθώς γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτά είναι τα δύο αγαπημένα θέματα στα οποία διαρκώς επανέρχεστε, όταν δεν έχετε κάτι άλλο να με ρωτήσετε.