Μητρόπουλος: Συντονισμός και ενότητα για την ανατροπή της κυβέρνησης

«Ο ακρωτηριασμός του κράτους, η διάλυση των νοσοκομείων, η κατάργηση των κοινωνικών υποδομών, η φορολογική τρομοκρατία, η βίαιη αρπαγή μισθών και συντάξεων, θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα. Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία είναι ήδη ειλημμένη απόφαση και θα αποτελειώσει χιλιάδες νοικοκυριά. Με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα μέχρι τα τέλη του χρόνου χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα πεταχτούν στο δρόμο πένητες και ανήμποροι», τονίζει σε δήλωση του ο βουλευτής και υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλος.

Ειδικά για τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα σημειώνει πως «η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, στους ΟΤΑ, στην Υγεία, στην Παιδεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις περήφανοι και φιλόπονοι εργαζόμενοι, παρά τον άδικο διασυρμό και τις επιθέσεις που υφίστανται, δεν έχουν τίποτα να προσδοκούν από την τροϊακή κυβέρνηση που λεηλατεί τη χώρα, ξεπουλά τον πλούτο της, εξαθλιώνει του πολίτες στερώντας κάθε ελπίδα από τη νέα γενιά».

Όπως υπογραμμίζει, «οι ΚΥΑ που θα εκδοθούν σήμερα και τις επόμενες μέρες για τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα θα επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τις αρχικές εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του, κ. Αλέξη Τσίπρα. Στόχος της τροϊκανής κυβέρνησης και των δανειστών – εντολέων της είναι η κατάργηση του κοινωνικού κράτους και η παράδοση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης απευθείας στους δανειστές και ιδιώτες».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητρόπουλος τονίζει πως «οι δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, στους ΟΤΑ στις ΔΕΚΟ, στον βαριά μνημομιόπληκτο ιδιωτικό τομέα, οι αξιοπρεπείς συνταξιούχοι μας δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες. Δεν μπορούν σε τίποτε να ελπίζουν από την τρόικα και την πειθήνια αυτή κυβέρνηση».

«Οι επιμερισμένοι αγώνες κατά κλάδο και επαγγελματική κατηγορία έχουν βέβαια τη μεγάλη σημασία τους. Ο κοινός όμως ενωμένος αγώνας όλων είναι περισσότερο από ποτέ άλλωστε αναγκαίος. Πρέπει άμεσα να τους σταματήσουμε. Με δημοκρατικούς και συλλογικούς αγώνες, μαζικούς και ενωτικούς, πρέπει να τους ανατρέψουμε. Είναι επικίνδυνοι για την Ελλάδα, τους περήφανους πολίτες της, τη θαυμαστή νέα γενιά που της έχουν στερήσει την ελπίδα και την προοπτική», καταλήγει ο κ. Μητρόπουλος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση