Μητρόπουλος: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται σε συνολική κατάρρευση

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται σε συνολική κατάρρευση μετά τα πρώτα πλήγματα που υπέστη από τον μνημονιακό Καλλικράτη. Τις δραστικές περικοπές ακόμα και στους θεσμοθετημένους πόρους της, που δεν της επιτρέπουν να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών, ακολουθεί η ραγδαία μείωση του προσωπικού που της απέμεινε.»

Aυτό τονίζει σε δήλωση του ο Αλέξης Μητρόπουλος, βουλευτής και Υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «το υπαλληλικό προσωπικό των ΟΤΑ θα αποτελέσει, κατά τις συνδυασμένες δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών κ.κ. Μητσοτάκη και Μιχελάκη, τη νέα δεξαμενή των απολύσεων»

Ο κ. Μητρόπουλος, αφού αναφέρει ότι με την ψευδεπίγραφη διαδικασία της αξιολόγησης – κινητικότητας θα βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι αλλά και συμβασιούχοι που διορίστηκαν βάσει των σχετικών αποφάσεων του δικαστηρίου της Ε.Ε. επισημαίνει ότι «ακόμη και οι αναγκαστικές μετακινήσεις από δήμο σε δήμο ή από νομό σε νομό, όπως δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εσωτερικών, με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες, τις περικοπές των μισθών και τις οικογενειακές ανάγκες είναι κατ’ ουσίαν μηχανισμός εξαναγκασμού σε παραίτηση των υπαλλήλων που θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις μετακινήσεις και τις παράλληλες οικογενειακές εγκαταστάσεις».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «το εντυπωσιακότερο πάντως είναι πως δεν βρέθηκε ακόμη ένας κυβερνητικός παράγοντας να ψελλίσει προς τους εκπροσώπους της τριαρχίας των δανειστών το αυτονόητο: γιατί επιμένουν να γίνει στην Ελλάδα αυτό που δεν μπορούν να διανοηθούν να γίνει στις ίδιες τις χώρες τους»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση