Μητρόπουλος: Εργασιακός μεσαίωνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

«Από την έναρξη του μνημονίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει ότι στόχος της τρόικας και του μνημονιακού προσωπικού δεν είναι ένα κράτος πιο λειτουργικό, πιο αποδοτικό, πιο αποτελεσματικό, στην υπηρεσία του λαού μας. Αντίθετα, είναι ένα κράτος χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς πολιτική απασχόλησης«, υπογραμμίζει ο Αλέξης Μητρόπουλος, βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Α. Μητρόπουλο «όλες οι τελευταίες παρεμβάσεις της δικομματικής κυβέρνησης, καθώς και πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων της τρόικας, επιβεβαίωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη ζοφερή και κοινωνιοκτόνα πρόθεση. Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι ο ο μικρότερος, σύμφωνα με δικά τους στοιχειά, στην ευρωζώνη των 17 και την ΕΕ των 28, οι δαπάνες επί του ΑΕΠ για τους μισθούς είναι οι μικρότερες, η ποιότητα των υπηρεσιών είναι πάνω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με δικά τους, πρόσφατα στοιχεία, στην ευρωζώνη και τον ΟΟΣΑ«.

«Ένα «κράτος παρίας», μια «αποικία χρέους», που έχει καταστήσει η τρόικα την πολύπαθη χώρα, δεν δικαιούται να έχει σύγχρονο, λειτουργικό, τεχνολογικά αναβαθμισμένο και πλήρως στελεχωμένο κράτος. Αυτός είναι ο ομολογούμενος κι επίσημα στόχος τους. Ο εργασιακός μεσαίωνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η γενικευμένη εργασιακή ειλωτεία, η κατάργηση των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων τον προσεχή Σεπτέμβρη, η καθολική απαξίωση της χώρας και η καταστροφή όλων των μηχανισμών – εργαλειων μιας μελλοντικής αυτοδύναμης κοινωνικής ανάπτυξης, με μοχλό το κράτος, θα απορριφθεί από τον λαό και την αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται διαρκώς για τη μεγάλη φυγή προς τα μπρος, με ανάπτυξη, αξιοπρέπεια και προοπτική«, καταλήγει ο Α. Μητρόπουλος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση