Μηταράκης: Δεν υπάρχουν κρούσματα σε δομές φιλοξενίας στα νησιά -Tι είπε για τη Ριτσώνα

«Στη Ριτσώνα υπάρχει πράγματι κρούσμα και έχουμε προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία κλεισίματος της δομής. Ο ΕΟΔΥ έχει κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους, έχουμε εγκαταστήσει υγειονομική μονάδα, έχουν τεθεί σε καραντίνα τα θετικά κρούσματα. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να περιορίσουμε το να μην υπάρξει κρούσμα εκτός δομής ή άλλα μέσα στη δομή», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κρούσμα κορονοϊού στα νησιά σε ότι αφορά τις δομές φιλοξενίας. Κάποιοι άνθρωποι που είχαν κάποια συμπτώματα έχουν εξεταστεί. Μέχρι στιγμής όλα τα δείγματα είναι αρνητικά», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Αναφορικά με την αποσυμφόρηση των νησιών, επεσήμανε ότι «δεν υπάρχουν ασφαλείς και μη ασφαλείς περιοχές στην Ελλάδα αυτήν την εποχή και έτσι μια μετακίνηση πληθυσμού από τις δομές στα νησιά σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση του κορονοϊού, παρά στο αντίθετο».

«Δεν υπάρχουν και κενές θέσεις στην ενδοχώρα. Δημιουργήσαμε δύο δομές στην Μαλακάσα και την Σιντική Σερρών και ήδη γέμισαν. Οι συνθήκες στα δύο camps δεν είναι εύκολο να φτάσουν στο επίπεδο που πρέπει μέσα σε δύο εβδομάδες. Δεν υπάρχουν δομές στην ενδοχώρα που μπορούν να επιτρέψουν σημαντικές μετακινήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο κ.Μηταράκης σημείωσε ότι προχωρούν εντατικά οι εργασίες για την δημιουργία των κλειστών κέντρων στα νησιά του Αιγαίου και πρόσθεσε ότι «από την 1η Απριλίου και μετά, θα παύσει η ισχύς της ΠΝΠ για τον κορονοϊό και θα αρχίσει εκ νέου η κατάθεση αιτήσεων ασύλου».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, ΡΙΤΣΩΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!