«Μεταγραφή» στη ΝΔ – Ποιον υποψήφιο «πήρε» από την Ένωση Κεντρώων (φωτο)

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε άλλος ένας πολιτευτής της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον υποψήφιο βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Τάσο Μητακίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν οι τελευταίες επαφές του κ. Μητακίδη με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Μηνά Σαμαντζίδη, και οριστικοποιήθηκε η μετακίνηση του στελέχους της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η απόφασή μου, να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική και να ενταχθώ στα ψηφοδέλτια της Ένωσης Κεντρώων, ως υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, είχε ως κίνητρο, όχι προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά μια ειλικρινή διάθεση συμβολής στη βελτίωση του συνόλου που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα. Με την ίδια διάθεση, συνεχίζω στο εξής ως ενεργό μέλος στη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μητακίδης.

Ο ίδιος φέρεται να μην έχει ζητήσει μάλιστα ανταλλάγματα ή να διεκδικεί ρόλο στο κόμμα, εκτός βέβαια του γεγονότος ότι θέλει να είναι ενεργό μέλος της ΝΔ, κάτι που επισημαίνει και στην ανακοίνωσή του: «Ως απλός στρατιώτης…».

«Πάντα πίστευα ότι το πολιτικό σύστημα, αλλά και η σχέση πολιτικού λόγου και εφαρμοσμένης πολιτικής, θα αλλάξουν και θα απελευθερωθούν από το ζυγό του λαϊκισμού, όταν δοθεί η ευκαιρία αλλά και το κίνητρο συμμετοχής σε πολλούς –προερχόμενους από το παραγωγικό δυναμικό της ελληνικής κοινωνίας – να συνεισφέρουν το λίγο ή περισσότερο που μπορούν. Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, με την οικονομική και την προσφυγική κρίση, να δημιουργούν κινδύνους που συναγωνίζονται μόνο την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης να τους αντιμετωπίσει. Εκτιμώ πως η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνιστούν πλέον τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να αξιοποιήσει δυναμικά και ουσιαστικά τη δημιουργική υποστήριξη και συμμετοχή των πολλών, μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες, αναχαιτίζοντας την καταβύθιση της χώρας στο τέλμα της ιδεοληψίας που διαπνέει σήμερα σχεδόν κάθε κυβερνητική λειτουργία και πολιτική απόφαση», επισημαίνει ο κ. Μητακίδης.

Όπως σημειώνει ο κ. Μητακίδης: «Είναι επιτακτική η ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας τη νοοτροπία της διαμαρτυρίας, για να πρωταγωνιστήσει ξανά η νοοτροπία της δημιουργίας».

big-mitakidis

 

Πηγή: voria.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΜΗΤΑΚΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!